Ura şi la altă gară!

Ura şi la altă gară!

  • În condiţiile apariţiei OUG 114 cu privire la modificarea unor prevederi referitoare la investiţiile publice, deputatul Pro România de Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că pe uşile multor primării urmează să scrie „faliment”. Nu va scrie nimic, pentru că vopseaua şi pensulele costă, şi de unde bani?
  • Ministerul Agriculturii va deschide la Poiana Stampei și la Sucevița reprezentanţe ale Oficiului de Dezvoltare Montană, cu scopul de a veni în sprijinul fermierilor din zona de munte a județului Suceava. Ne-am fi aşteptat la o mişcare de acest gen din partea Ministerului Turismului, pentru că nemaiavînd cui vinde laptele, fermierii au renunţat la vaci şi şi-au făcut pensiuni.
  • Numărul pensionarilor suceveni este în scădere. Potrivit unui raport prezentat de prefectul Mirela Adomnicăi într-o ședință a Colegiului Prefectural, la 31 decembrie 2018, în evidențele Casei Județene de Pensii erau 146.650 de beneficiari față de 147.866 în 2017. Aşa sună ştirea în civil. În politic şi exagerînd puţin se poate spune că numărul votanţilor PSD este în scădere.
  • Aproximativ 50 de dascăli au pichetat Prefectura Suceava, ocazie cu care au susţinut şi un program artistic compus din cîntecele Imnul învăţătorului, Dragi învăţători, Învăţătorul meu şi Cînt învăţătorului. Şansele ca problemele profesorilor şi învăţătorilor să fie rezolvate ar fi fost mult mai mari dacă aceştia ar fi cîntat Prefectul meu şi Cînt Guvernului.
  • Văzînd cît de frumos cîntă, Prefectura Suceava a transmis Guvernului să ignore solicitările dascălilor, în speranţa că aceştia vor reveni sub geamurile instituţiei şi vor trilui din nou.
  • Viceprimarul Marian Andronache a spus că anul acesta vor fi alocaţi 50.000 de lei pentru efectuarea studiului de fezabilitate referitor la modernizarea şi acoperirea patinoarului artificial. După aceea urmează licitaţiile şi contestaţiile, deci mai vin cîţiva ani buni în care vom cînta „A venit, a venit vara/ Acoperă patinoarul cu ceva”.
  • Gara Iţcani mai are puţin şi-şi dă obştescul sfîrşit. Aflată într-o avansată stare de degradare, CFR-ul a catadicsit în 2016 să se apuce de ea, dar a abandonat lucrările în primăvara anului trecut din cauză că documentaţia era greşită. Ura şi la gară! La altă gară.
Fiţi sociabili!