Unii îi cheamă, alţii îi fugăresc

Imaginea judeţului Suceava şi a turismului din judeţul nostru a fost pătată de un incident petrecut la o pensiune din municipiul – staţiune Vatra Dornei. Parte din cei 150 de turişti care au luat bilete pentru a petrece Sărbătorile de Iarnă s-au plîns de condiţiile existente acolo, iar Direcţia Sanitar-Veterinară şi-a trimis inspectorii la faţa locului, aceştia aplicînd o amendă consistentă, de 50.000 de lei, pentru mizeria găsită. La rîndul său patronul pensiunii s-a plîns că turiştii i-au furat băutura din bar.

Acesta este cel mai recent caz în care turiştii veniţi în judeţul nostru au fost nemulţumiţi de ce-au găsit. Ca să nu mai vorbim despre preţurile practicate de unele pensiuni din Bucovina. La Gura Humorului, pîrtia de schi este nefuncţională pentru că responsabilii acesteia şi-au găsit să facă nu ştiu ce lucrări. Copiii veniţi la săniuş au fost întîmpinaţi de o pîrtie neîngrijită, cu puţină zăpadă şi mulţi bolovani.

Mai trebuie să adăugăm şi faptul că judeţul Suceava rămîne pe primul loc pe ţară la riscul de deces în accidente de circulaţie. În 2019, 83 de oameni au murit pe şoselele sucevene. În total s-au înregistrat 278 de accidente rutiere grave. Au fost cu opt mai puţine decît în 2018, lucru care pare îmbucurător, însă situaţia rămîne foarte gravă. Judeţul este străbătut în lung şi-n lat şi de la dreapta la stînga de şoferi beţi şi/sau fără permis, şoferi teribilişti, şoferi proşti ca noaptea, noaptea aia fără nici o stea pe cer, şoferi începători care conduc maşini cu volan pe dreapta şi şoferi de bani gata cărora părinţii le pun în mînă volanul unor maşini prea nervoase pentru lipsa lor de experienţă. Ca să nu mai vorbim despre căruţele nesemnalizate care circulă după lăsarea întunericului şi despre bicicliştii beţi care merg în zig zag.

Şi-atunci de ce să mai vină turiştii în Bucovina: ca să stea în mizerie, să se dea cu sania pe bolovani ori să fie în pericol de a-și pierde viața pe şosele?

Păcat de programele de promovare private sau ale autorităţilor dacă unii fac tot posibilul pentru a-i ţine departe pe turişti de Bucovina.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!