Unanimitate

Reporter: Ca să nu mă mai confund şi să nu vă mai confund, dumneavoastră sînteţi tot ăla de săptămîna trecută cu care am păşit în centenar?

Politician: Nu sînt tot ăla. Ăla era din mandatul trecut. Acuma noi am păşit într-un nou mandat, într-un nou centenar, de mînă cu doamna Dăncilă.

Reporter: Cine-i doamna Dăncilă asta cu care aţi păşit în noul mandat şi în noul centenar? 

Politician: O doamnă bine de tot, europeană de tot, pe care o cunoaşte preşedintele Dragnea de tot de la Teleorman şi o recomandă de tot.

Reporter: Cum o recomandă, că eu n-am avut voie la şedinţă şi n-am auzit cum o recomandă, că ne-aţi închis uşa-n nas. Şi în altă ordine de idei, vă rog să vă fie ruşine, că şi noi sîntem o putere în stat ca şi voi şi deci aflaţi cu această ocazie că noi ca atare nu putem trăi numai din ştiri despre Eminescu şi alţii ca el.

Politician: Încercaţi să intraţi în polemică? Eu nu obişnuiesc să intru în polemică cu ziariştii, că nu sînt portar la partid. Şi aflaţi pe surse în exclusivitate că uşa-n nas aţi primit-o de la oamenii lui Tudose. Mai vreţi să ştiţi ce o recomandă pe doamna Dăncilă sau vă interesează numai scandalul şi bombele incendiare de la uşa cortului nostru?

Reporter: Haideţi să nu incendiem şi mai mult atmosfera!

Politician: Aşadar, aflaţi în exclusivitate că pe doamna Dăncilă n-o recomandă nici preşedintele Iohannis, nici preşedintele Orban, nici preşedintele Putin. Pe doamna Dăncilă o recomandă preşedintele Dragnea. Şi ca atare noi sîntem bucuroşi în unanimitate.

Reporter: Am aflat şi noi pe sursele noastre că CEx PSD a votat, marţi, în unanimitate, ca Viorica Dăncilă să fie propunerea PSD pentru premier. A votat şi Olguţa în unanimitate?

Politician: Aflaţi în exclusivitate că am vorbit toţi în CExN, i-au pus întrebări toţi membrii CEx care au dorit. Întrebarea doamnei Olguţa a fost dacă ştie unde sînt K2 şi T 14, a spus că nu ştie, ceea ce e foarte bine. Şerban Nicolae a întrebat-o dacă e de acord să continue legile Justiţiei în Parlament, a spus da. Marian Oprişan a întrebat-o dacă e de acord cu procesul de decentralizare a administraţiei locale, a spus da. Toate răspunsurile au fost pe gustul meu şi al domnului Dragnea în unanimitate.

Reporter: Răspunsurile cu da sau răspunsurile cu nu?

Politician: Toate răspunsurile au fost pe gustul domnului Dragnea în unanimitate. Şi să ştiţi de la mine, în exclusivitate: gusturile domnului Dragnea nu se discută, se execută!

Reporter: Opriţi-vă o clipă, că avem un breaking news: Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că dă încă o şansă PSD-ALDE şi acceptă nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de premier.

Politician: Şi de ce vă miraţi așa?

Reporter: Ia fiţi atent la zicerea asta: am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului guvern de desemnarea premierului. Sînt foarte multe opinii şi foarte multe argumente. Am ascultat şi am citit cu atenţie toate aceste opinii şi argumente şi le-am cîntărit.

Politician: Exact.

Reporter: Ce anume-i exact?

Politician: Cîntarul cu care aţi cîntărit treaba asta. Un cîntar foarte exact, pe gustul domnului Dragnea în unanimitate.

Reporter: Nu eu am cîntărit treaba asta. N-aţi fost atent la breaking. Iohannis a cîntărit. Şi tot Iohannis a zis că noul Guvern să se apuce de treabă şi să rezolve problemele mai degrabă decît să le încurce.

Politician: Exact.

Reporter: Ce anume-i exact?

Politician: Tot ce m-aţi întrebat în unanimitate. Aveţi perfectă dreptate!

Reporter: Hai să-mi spuneţi şi ceva de ultimă oară: Cine pleacă şi cine rămîne în Guvernul Viorica Dăncilă?

Politician: Asta-i o întrebare sau o mirare? Dacă-i o întrebare, nu ştiu.

Reporter: Ce vă întreb eu şi ce-mi răspundeţi dumneavoastră!

Politician: Am răspuns că nu ştiu, ceea ce e foarte bine.

Reporter: Acuma aţi răspuns ca Olguţa. Credeţi că Olguţa va rămîne nescărmănată în noul guvernul Viorica?

Politician: Am să răspund că nu ştiu, ceea ce este foarte bine. Fiindcă toate răspunsurile sînt pe gustul meu şi al domnului Dragnea în unanimitate.

Reporter: Văd că sînteţi copleşit de emoţia politică de moment. Haideţi să ieşim de pe tărîmul acesta fierbinte şi să ne întoarcem la centenar.

Politician: Şi să păşim într-un nou mandat centenar, cum de fapt am mai precizat, de mînă cu doamna Dăncilă.

Reporter: Viorica! În unanimitate, cum aţi mai precizat!

Politician: Cîtă dreptate aveți!

Reporter: Aţi depus o coroană, zilele astea?

Politician: Văd că nu mă slăbiţi şi mă ţineţi în corzi. Ce coroană? De fapt ce vreţi să insinuaţi? Că şi guvernul ăsta-i pe ducă?

Reporter: La bustul lui Eminescu de peste drum de Teatrul „Matei Vişniec” din Suceava, la Ziua Culturii Naţionale…

Politician: Într-adevăr, cît lirism! Cîtă subtilitate! Cîtă sensibilitate! Cîtă unanimitate! La Viorica, la steaua care-a răsărit, va să zică! Vă mulţumesc în unanimitate pentru întrebare!

Fiţi sociabili!