Un medic sucevean, premiul Nobel pentru medicină

Un medic de familie din Suceava a reuşit. Doamna doctor s-a tratat singură după ce a fost infectată cu COVID şi s-a însănătoşit. Felicitări şi multă sănătate pe mai departe, doamna doctor! Bucuroasă fiind de reuşita sa, doamna doctor a ţinut să anunţe lumea prin intermediul paginii sale de socializare că a reuşit să-l doboare pe perversul coronavirus. După aceea, doamna, care a recomandat tratamentul minune şi unora dintre pacienţii domniei sale, a acordat un interviu unui cotidian în care a zis aşa: „Ceea ce știam atunci era definiția de caz COVID, cu disfagie, febră și tuse. Eu nu am avut nici unul dintre aceste simptome. Am considerat că am o răceală și am tratat-o ca pe o răceală. Am trecut prin toate fazele urîte și grele ale bolii și atunci cînd durerea din piept era insuportabilă și lipsa de aer acută știam că tratamentul prescris de mine este cel mai bun”. Evident, a urmat întrebarea despre tratament. Ei, de-abia acum apare problema. În loc să se limiteze în a oferi informaţii vagi, doamna doctor a dat reţeta completă. A enumerat medicul de familie toate medicamentele pe care le-a înghiţit şi toate ceaiurile pe care le-a băut.

Păi, dacă este atît de simplu, medicul sucevean ar trebui să primească premiul Nobel pentru medicină pentru că reţeta sa miraculoasă poate salva milioane de oameni de la moarte.

Numai că nu este chiar aşa simplu. Tratamentele în caz de infectare cu noul coronavirus diferă de la caz la caz, funcţie de sex, vîrstă, greutate, afecţiuni şi alte şi alte lucruri.

Medicul de familie sucevean a greşit atunci cînd a dezvăluit reţeta minune, pentru că astfel îi poate determina pe unii pacienţi să nu mai stea de vorbă cu nici un medic şi să se trateze singuri în baza reţetei domniei sale. Şi nu este normal, pentru că în cazul unora ar putea apărea complicaţii.

Nu e clar dacă pe doamna doctor a luat-o gura pe dinainte ori a vrut să se dea mare, însă dumneaei a comis-o. Iar pentru asta Colegiul Medicilor Suceava ar trebui să o întrebe de sănătate. 

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava.

Fiţi sociabili!