Un Laicu pentru domnul preşedinte

Simţind că bate vîntul schimbării, şeful CNAIR Iaşi şi-a luat Laicurile pe care pînă atunci i le dăduse prefectului Sucevei, Mirela Adomnicăi, şi le-a transferat în contul preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur

Un Laicu pentru domnul preşedinte

Ştiind că mai sînt cîteva zile pînă cînd va fi invitată să părăsească biroul de prefect de către Guvernul PNL, Mirela Adomnicăi, care a fost numită de PSD, şi-a făcut, aşa cum este civilizat, bilanţul activităţii. Printre altele, doamna Adomnicăi a vorbit şi despre investiţiile în infrastructura rutieră făcute de Guvernul PSD prin CNAIR. Mirela Adomnicăi a declarat că din ziua în care a preluat mandatul de prefect, adică 8 martie 2017, şi pînă la momentul organizării conferinţei de presă, 21 noiembrie 2019, s-au turnat covoare asfaltice pe 300 din cei 600 de kilometri de drumuri naționale care traversează județul. Şi a mai spus doamna Adomnicăi că „dacă mai punem cei 80 de kilometri ai DN 18 Suceava -Maramureș, complet reabilitat, și ruta ocolitoare a Sucevei, avem un bilanț mulțumitor legat de infrastructura rutieră de drumuri naționale din județul nostru”.

Că tot veni vorba de şoseaua de centură a Sucevei nu putem să ne abţinem să nu amintim că în data de 17 septembrie 2019, cel de-al „n”-lea termen asumat pentru finalizarea lucrării, Mirela Adomnicăi anunţa triumfător că lucrarea e gata. Numai că era gata pe naiba. Inaugurarea oficială cu miniştri şi parlamentari s-a făcut cîteva zile mai tîrziu, dar lucrările au continuat şi după ce şoseaua a fost deschisă circulaţiei.

Între Prefectura Suceava condusă de Mirela Adomnicăi, numită de PSD, şi Consiliul Judeţean condus de preşedintele PNL, Gheorghe Flutur, a existat în permanenţă un concurs în ceea ce priveşte asfaltările, prima instituţie avînd grija drumurilor naţionale, iar cea de-a doua grija drumurilor judeţene. Însă, domnul Flutur nu s-a putut abţine şi s-a băgat şi peste treaba Guvernului. Celebră rămîne ieşirea lui Gheorghe Flutur cu lopata pe umăr din primăvară, atunci cînd a mers pe şantierul şoselei de centură a Sucevei într-o perioadă în care lucrările încă nu fuseseră reluate. Gheorghe Flutur a recurs şi la o detunare de muncitori, pe care a putut să o realizeze datorită oportunismului şefului CNAIR Iaşi, Ovidiu Laicu, care a simţit că a început să bată vîntul schimbării. În pagina 3.

Pe 15 octombrie 2019, prefectul Mirela Adomnicăi se afla la Păltinoasa, acolo unde pe DN 2E fuseseră reluate lucrările de asfaltare. Lucrările executate în regie proprie de Secţia de Drumuri Suceava începuseră la jumătatea lunii septembrie a acestui an, dar conform unui comunicat al Prefecturii Suceava, fuseseră întrerupte „din motive tehnice, neprevăzute”. Sanchi motive tehnice şi neprevăzute!

Sursele noastre demne de cea mai mare încredere ne-au spus că la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, utilajele şi echipele de muncitori de la Păltinoasa au fost luate şi mutate pentru a lucra pe DN 17, pe drumul care duce la Gura Humorului. Ordinul dat de domnul Flutur a fost executat întocmai şi la timp de şeful CNAIR Iaşi, Ovidiu Laicu, cel care, simţind că se va schimba Guvernul, a lăsat mîna Mirelei Adomnicăi şi a sărit să pupe condurul liderului PNL. Domnul Laicu a făcut-o, evident, pentru că speră că promptitudinea cu care a reacţionat va fi răsplătită de liberali prin păstrarea sa în funcţie.

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!