Un eşec nu vine niciodată singur

Suceava, 7 iulie 2015. Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întîlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare”, condusă la vremea respectivă de Valentin Popa. Klaus Iohannis, autorul proiectului „România educată”, a susţinut un discurs în care şi-a reafirmat susţinerea pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova, declarînd că singura cale de succes pentru ca republica de peste Prut să poată ajunge în Uniunea Europeană o reprezintă combaterea corupţiei, stabilitatea economică şi întărirea instituţiilor. Bla-bla-bla.

În 2018, mai alaltăieri, Klaus Iohannis spunea: „Persoanele care îndrăznesc să îşi spună opinia public anti-PSD sînt luaţi de Poliţie”. Domnul Iohannis a fost luat la mişto, şi nu prea, fiindcă este sas, s-a născut la Sibiu, este absolvent al Facultăţii de Fizică din Cluj şi a fost dat ţării de către Partidul Naţional Liberal.

Cu numai cîteva zile înainte, ministrul Educaţiei, Valentin Popa, declara: „Manualele şcolare este un subiect intens”. Lumea s-a distrat copios, iar domnul Popa a fost din nou ţinta miştourilor pentru că el este român, un ţăran român din moment ce s-a născut la Fălticeni, şi este absolvent al unei facultăţi de inginerie din Iaşi, şi se ştie ce părere are lumea despre ingineri şi despre Iaşi, în comparaţie cu marele Cluj. Circumstanţa agravantă pentru domnul Popa este reprezentată de faptul că el este din fundul ţării, adică de la Suceava, şi că a fost dat ţării de către PSD.

Oricum, noi ne ţinem de pîndit dezacorduri şi de burtă de-atîta rîs, iar alţii se ţin de lucruri serioase spre foarte serioase. Oricum, programul „România educată” este un eşec, şi numai dacă ar fi să ne uităm la ce se întîmplă la nivel înalt, iar Republica Moldova se află sub papucul Rusiei. Alt eşec. Deci, avem cel puţin două eşece, că doar n-o să le spun eşecuri. 

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!