Un candidat de nota 9. La sută

Un sondaj de opinie comandat la „Avangarde” şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, au hotărît candidatul pentru funcţia de primar al Sucevei: Mirela Adomnicăi

Un candidat de nota 9. La sută

Candidatura Mirelei Adomnicăi la funcţia de primar al Sucevei a fost anunţată printr-un comunicat de presă, şi nu în cadrul unei conferinţe de presă în care jurnaliştii să poată adresa nişte întrebări pentru ca lucrurile să fie lămurite. Anunţul candidaturii a fost făcut de Biroul de Presă al Organizaţiei Judeţene a PSD, şi nu de ce al Organizaţiei Municipale, cum poate ar fi fost normal. În comunicat se spune că această candidatură ar fi fost decisă în cadrul Biroului Permanent al Filialei Municipale Suceava a PSD, dar nu se spune şi că decizia nu a fost luată prin vot, aşa cum ar fi trebuit. În comunicatul PSD se arată că în luarea hotărîrii au contat rezultatul unui sondaj de opinie și discuțiile din organizație, unde s-a ajuns la concluzia că datorită experienței politice și administrative avute, Mirela Adomnicăi este cea mai potrivită persoană pentru a intra în competiția electorală pentru cea mai importantă funcţie de primar din judeţ: „Drept urmare, PSD Suceava vine în fața alegătorilor cu un profesionist, cu un om care a dovedit de-a lungul timpului calități manageriale de necontestat și cu o reală experiență administrativă în spate. Este timpul ca acest oraș reședință de județ să cunoască o transformare în bine și acest lucru poate fi făcut dacă în fruntea administrației publice locale vine un om cu experiența Mirelei Adomnicăi”.

Cum au stat, de fapt, lucrurile cu desemnarea doamnei Adomnicăi, fost prefect, deputat şi director al Casei de Pensii, actualmente director al AJOFM, aflaţi din pagina 3.

În cadrul şedinţei Biroului Permanent Municipal al PSD în care s-a hotărît ca Mirela Adomnicăi să candideze la primărie a vorbit preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan. Acesta a prezentat rezultatul unui sondaj de opinie realizat de firma bucureşteană „Avangarde” condusă de Marius Pieleanu. Domnul Stan nu a prezentat la tablă sau pe un ecran rezultatele, ci a făcut-o verbal, aşadar cei prezenţi la întîlnire au trebuit să ia de bun tot ce le spune şeful de la Judeţ.

Conform sondajului, doamna Adomnicăi ar fi înregistrat cel mai bun scor dintre social-democraţii „măsuraţi”, 9%. Doar 9%. Conform unor surse prezente la şedinţă, primarul PNL, Ion Lungu, ar avea în sondajul tip Pieleanu un uluitor scor de 66%! Cifra este cu atît mai ameţitoare şi foarte greu de crezut cu cît în sondajul comandat de Ion Lungu şi prezentat cu cîteva săptămîni în urmă domnia sa are doar 46% din intenţiile de vot.

După prezentarea rezultatului sondajului, într-adevăr au existat discuţii pro Adomnicăi şi contra Adomnicăi, echipa pro fiind condusă de consilierul judeţean Gabriela Mihai, fost şef al Inspectoratului Şcolar Suceava.

Şi pentru că prea multe discuţii strică, acestea au fost închise destul de repede, dar fără un vot din partea membrilor Biroului Municipal al PSD. Au fost închise cu concluzia şefului de la Judeţ, Ioan Stan, care a spus că în baza sondajului, dar şi a experienţei politico-administrative, doamna Adomnicăi va reprezenta PSD-ul în cursa pentru pierderea cu succes a alegerilor pentru Primăria Suceava.

Sorin AVRAM 

Fiţi sociabili!