Uite cine-i salvatorul

Să mori de rîs. Sau de plîns. Depinde de care parte a chestiunii eşti. Numitul Octav Cozmîncă, fost preşedinte executiv la nivel naţional al PSD, ar putea reveni pe scena politică pentru a repara ce se mai poate repara la fostul său partid.

Domnul Cozmîncă, fost senator de Suceava în mandatul 2004 – 2008, ar fi fost cooptat într-un comitet de salvare a PSD, care ar fi condus de Adrian Năstase. Întrebat de newsbucovina dacă s-ar băga la aşa ceva, Octav Cozmîncă a declarat: „Dacă acceptă sprijinul, îi ajut”.

Într-adevăr, cu domnul Cozmîncă la butoane, PSD a fost un partid puternic, însă în acelaşi timp unul cu apucături dictatoriale, construit după chipul şi asemănarea dumnealui. Or, să vii în 2019 cu un fost activist comunist în vîrstă de 72 de ani să reconstruieşti un partid dărîmat la alegeri de votul unei vechi generaţii emancipate şi de cel al noii generaţii mi se pare o eroare uriaşă.

Şi cine să schimbe lucrurile în bine? Cel care a încercat să tragă pe sfoară Uniunea Europeană, raportînd în fals creşterea condiţiilor de trai din România? Tovarăşul Cozmîncă este artizanul programului prin care mai multe localităţi rurale din România, inclusiv din judeţul Suceava, au fost transformate în aşezări urbane la apelul de seară, umflîndu-se cifrele referitoare la populaţie şi la gospodăriile racordate la reţelele de utilităţi. Astfel a înţeles tov. Cozmîncă să convingă Uniunea Europeană să ne primească la sînul ei. La alegerile prezidenţiale din 2009, cel aşteptat acum să reinventeze PSD-ul, a trădat partidul pentru a-i face campanie electorală lui Sorin Oprescu. La vremea respectivă, Octav Cozmîncă spunea că, din cauza conducerii, PSD-ul se va duce de rîpă şi se va alătura curînd PNŢCD. Totuşi, tov. Cozmîncă are ceva viziune. A greşit anii, dar a intuit care ar putea fi soarta partidului.

Cu Octav Cozîmncă pe post de salvator, e posibil ca PSD să se aşeze mai repede alături de PNŢCD în cărţile de istorie.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!