Tu ce alegi?

Analizînd temerile existente în această perioadă, m-am gândit să vă spun una din poveștile mele:

În mai 2004, a ars casa în care locuiam împreună cu cîțiva prieteni în zona metropolitană a capitalei Statelor Unite ale Americii, Washington DC. Nu eram acasă, nu am avut nici o vină, însă aceasta nu a contat prea mult. Am rămas numai în tricou și în pantaloni scurți, cu pașaportul în buzunar și cu o mulțime de probleme: toate lucrurile și documente arse, peste 70 de cărți de la biblioteca universității ce mi se imputau personal (fiecare de aproximativ 200$) și amenințări din partea companiei de asigurări că vom fi puși să plătim casa și multe altele. Toate acestea fără nici o vină personală.

Viața este formată din momente frumoase și momente grele și este normal să fie așa. Depinde, însă, de fiecare dintre noi cum ne raportăm la ele și ce alegem să facem mai departe. Ne putem deplînge soarta nedreaptă, ne putem lăsa doborîți de prezent sau ne putem pregăti pentru viitor cu o și mai mare dorință.

În mai 2005, am absolvit studiile de doctorat și am obținut printr-un concurs la care au participat peste 100 de candidați un post de profesor asistent la o universitate importantă din capitala Statelor Unite.

Tu ce alegi?

Mihai Dimian

Prorectorul USV

Nota redacţiei. Dat fiind faptul că am decis să facem o ediţie specială, după cum se poate observa parcurgînd gazeta noastră, unele rubrici au fost suspendate temporar. Printre acestea şi rubrica de „Jupân de salon”. Profitînd de faptul că domnul Dimian a acceptat invitaţia noastră de a scrie cîteva rînduri în această situaţie de criză o să-l felicităm pe acesta şi pe colegii săi care au făcut posibil ca Spitalul Judeţean Suceava să beneficieze de o linie de testare a noului coronavirus. Echipamentele au fost achiziționate pe parcursul anului 2019 prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană coordonat de prof. univ. dr. Mihai Covașă și de prof. univ. dr. Mihai Dimian. Echipa Laboratorului de Metagenomică și Biologie Moleculară din cadrul Universității « Ștefan cel Mare » din Suceava (USV) a implementat o linie semiautomată de testare pentru coronavirus (COVID-19), sub coordonarea șefului de lucrări biolog Andrei Lobiuc și a profesorului universitar Mihai Dimian, cu consultarea colegilor de la Institutul « Matei Balș » din București și a specialiștilor din industria de profil.

Fiţi sociabili!