Traseistul nedorit

Aşa cum anunţam săptămîna trecută, luni, 2 septembrie 2019, a avut loc şedinţa Organizaţiei Municipale Suceava a PSD în care urma să fie discutată cererea traseistului politic Ilie Niţă de a fi primit în partid. La ora desfăşurării şedinţei, gazeta noastră deja apăruse şi, deci, nu prinsesem rezultatul întîlnirii.

Însă, noi ne făcuserăm datoria şi vă anunţasem că sînt nişte probleme cu primirea senatorului de la ALDE. Am scris că Judeţul îl vrea pe Ilie Niţă pentru votul său din Parlament, care poate ajuta Guvernul să nu pice, dar că şeful de la Municipiu (Suceava), Dan Ioan Cuşnir, a spus că trebuie să-i întrebe pe colegii săi dacă sînt de acord să-l primească pe traseist. Şi am mai scris că dacă PSD Suceava nu-l primeşte, Ioan Stan, şeful de la Judeţ, este dispus să-l ia la el, la Fălticeni, iar primarul Nistor Tătar este de acord să-l ia la el, la Rădăuţi. Însă, pentru asta traseistul ar fi fost nevoit să-şi facă buletin de Fălticeni sau de Rădăuţi.  

Ei bine, luni, 2 septembrie, Municipiul nu a putut lua nici o hotărîre fiindcă n-a fost cvorum. Ce puteţi înţelege de-aici? Că social-democraţii, mulţi dintre ei, sînt în concedii. Hai c-am glumit. E clar că traseistul Niţă nu este dorit în PSD. E posibil ca pînă la urmă să fie primit, fiindcă dacă-i ordin se sus, cu plăcere, dar ce jenant este să stai cu zilele la uşa partidului cu basca în mînă.

Şi cu asta, basca!

Fiţi sociabili!