Traian Iliesi

Traian Iliesi. Primarul comunei Moldoviţa, pentru că are o parte din vină pentru incidentul în care cauciucurile a 10 maşini au fost tăiate de un individ care a băgat spaima în aproximativ 200 de turişti, care se plimbau cu mocăniţa.

Întîmplarea pe scurt, pentru că oricum bănuim că o ştiţi. Pe 17 iunie, după-amiaza, un individ de 44 de ani din Moldoviţa a pus bolovani pe calea ferată pentru a împiedica mocăniţa să circule şi tot apropia maşina de calea ferată pentru a bloca mersul trenului. Mai mult, individul a început să arunce cu pietre în vagoanele în care se aflau aproximativ 200 de turişti.

Bolovanul care a pus bolovanii pe calea ferată s-a luat la ceartă cu cîţiva turişti, care, spune-se, l-au luat la palme. Ca să se răzbune, bolovanul  a tăiat cauciucurile de la 10 maşini aflate în parcarea Primăriei Moldoviţa. Aşa spune  administratorul mocăniţei, Georg Hocevar, că terenul pe care se află parcarea de la mocăniţă aparţine de primărie.

Deci, cu toate că la mocăniţă vin turiştii cu zecile de mii, aducînd faimă şi venituri comunei, primarul Traian Iliesi nu s-a învrednicit să pună acolo un paznic şi să monteze două camere de luat vederi. Apoi, există informaţii că bolovanul a mai făcut şi alte bolovănii prin comună, însă primarul a stat cu mîinile în sîn. Şi chiar dacă n-a stat, rezultatele au fost zero, din moment ce s-a întîmplat ce s-a întîmplat. Oare ce păzeşte Traian Iliesi la Moldoviţa, care nu-i ditamai metropola, ci o comună cu vreo 5.000 de locuitori?

Jupân de Pardon nu este doar primarul de la Moldoviţa, ci şi poliţistul care s-a ocupat de caz. În loc să-l reţină pe bolovan pentru 24 de ore şi să-l ducă în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, poliţistul doar a scris nişte hîrtii. Strigător la cer, în condiţiile în care individul a pus în pericol integritatea corporală a 200 de oameni şi circulaţia pe calea ferată, şi a vandalizat nu mai puţin de 10 maşini. Aşa primar, aşa poliţist.

P.S. Pînă la urmă, duminică, 23 iunie, în jurul prînzului, Poliţia Suceava a catadicsit să-l reţină pentru 24 de ore pe atacator, Vasile Tcaciuc, de 44 de ani, din Moldoviţa.

Fiţi sociabili!