Toxina recondiționată

Cîndva, în vremuri de demult, pe cînd ecranele televizoarelor ni se umpleau de infractori cu pretenții de „oameni de fotbal”, precum Pinalti, Pădureanu (odihnească-se!), Sechelariu (și el!), Borcea, Nețoiu, Dinel Staicu (pîrnăiași cu toții, fără excepție) și încă mulți, foarte mulți alții, ei bine, prezența unuia aparent normal, pe nume Mihai Stoica, părea dătătoare de speranțe pentru normalizarea întregului sistem. Nu era analfabet sau vag școlarizat ca mai toți ăilalți, ci inginer cu acte în regulă. Apoi, în plan sportiv, făcuse ceva chestii notabile pe la clubul pe care îl conducea, Oțelul Galați. De vorbit, vorbea omenește, nuanțat și inteligibil, avînd și un vocabular mult superior celorlalți, care operau cam cu cîte 14 – 16 cuvinte, dintre care jumătate erau înjurături. Și uite-așa, aproape natural, Mihai (mai cunoscut drept Meme) Stoica a „promovat” în Capitală, clubul care și-a completat schema de personal cu el fiind Steaua.

Paranteză: la români se remarcă o chestie aproape imposibil de conceput la alte nații, anume că în loc ca ăi’ deștepți să-i deștepte pe proștii din preajma lor, se produce fenomenul invers! Concret, în acest caz, în loc ca Gigi Becali să preia cîte ceva de la Mihai Stoica, Meme a preluat de la cioban mîrlănia și tupeul, absolut fără vreo justificare. În fond, Gigi își permite orice, fiind ăla cu banu’. Dar Meme!? Aaa, e vorba de apucăturile oricărei slugi care se simte obligată să-și imite stăpînul, nu? În timp, Meme a comis destule, în moț cu mardeala administrată unui spectator, live, în tribună, la oră de maximă audiență. N-a plecat la bulău, deși merita. A plecat mai tîrziu, după, desigur, mînăreli de bani la niscai transferuri. La revenire ne-a sufocat iar cu prezența-i devenită toxică. Într-un tîrziu, acum cîteva luni, și-a anunțat plecarea. Doamne-ajută!, mi-am zis. Nț. Nu știu pe bază de ce a fost recondiționat și repus în drepturi.

Toxina Stoica face din nou la FCSB murdăriile pe care pînă și lui Becali îi e rușine să le facă. O fi semn că pe Becali îl paște încă o pîrnaie?

Fiţi sociabili!