Tovarăşul Kim Liv Iu

Şedinţă PSD Suceava de cîntare şi de susţinere a preşedintelui partidului, cu tovarăşul Liviu Dragnea ferindu-se de presă şi cu presa ţinută dincolo de gardul hotelului de lux „Sofia” din Suceviţa. Pe 11 ianuarie, la hotelul de lux „Sofia” din Suceviţa a avut loc o întîlnire tovărăşească. Invitat de onoare la Comitetul Executiv Judeţean al PSD Suceava a fost tovarăşul Liviu Dragnea. Tovarăşul s-a strecurat pîş-pîş în hotel, astfel încît să nu fie zărit de jurnaliştii care nu au înţeles că este o şedinţă a activului de partid, iar ei nu au ce căuta acolo. Pentru ca ziariştii să nu poată capta nici un sunet din timpul întîlnirii şi nici o imagine, aceştia au fost trimişi după gardul hotelului de lux, unde reprezentanţii proletariatului, ţăranilor, pensionarilor şi intelectualilor aveau de pus ţara şi burţile la cale. La un moment dat, unul dintre tovarăşii mai miloşi a trimis un ospătar al hotelului de lux să le ducă jurnaliştilor cafea şi ceai, ca să se mai încălzească şi ei, chit că nu meritau, din moment ce veniseră cu gîndul să tulbure întîlnirea tovărăşească. La finalul şedinţei, cînd pe mesele restaurantului hotelului de lux începuseră să se aşeze platourile cu serveală din care avea să se înfrupte poporul, prin reprezentanţii săi, ziariştii au insistat telefonic să iasă cineva şi să facă o declaraţie. Într-un tîrziu, i s-a făcut milă purtătorului de cuvînt al PSD Suceava, Alexandru Rădulescu, care s-a prezentat în faţa microfoanelor şi a spus două vorbe – trei surcele. Jurnaliştii, lacomi cum îi ştiţi, în loc să transmită informaţiile mai departe, au plecat cu ele acasă unde au făcut borş şi l-au băgat în ei, leoarba-leoarba. PSD le-a dat jurnaliştilor şi felul II, constînd într-un comunicat de presă lung şi plictisitor. Cei mai nesătui dintre ei au făcut din el friptură şi l-au mîncat. În schimb, alţii, care se săturaseră cu borş, l-au dat publicităţii.

La Comitetul Executiv Judeţean al PSD Suceava, şedinţă care a avut loc cu uşile închise la hotelul de lux „Sofia” din Suceviţa, primarii au cerut una, alta, ce e scris şi pentru ei, bucuroşi le-or duce toate, fie pace, fie război. În PSD. Primarii au cerut, iar preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a promis nimic. Dacă aleşii suceveni au vorbit despre Suceava, Liviu Dragnea nu a pomenit nimic despre Suceava. Nici despre şoseaua de centură, nici despre pîrtia de schi de la Cîmpulung, nici despre aia, nici despre cealaltă. Liviu Dragnea a vorbit doar despre marile realizări ale PSD la nivel global, după care a atras atenţia că „trebuie să rămînem uniţi, tovarăşi!”. La Suceviţa au fost şi momente artistice, în cadrul programului „Cîntarea României”. „Cîntarea României lui Liviu Dragnea”. Cîţiva pesedişti suceveni au luat cuvîntul pentru a cînta realizările de excepţie ale PSD sub conducerea înţeleaptă a tovarăşului Liviu Dragnea, căruia i-au dat asigurări că Suceava pesedistă rămîne alături de el şi nu va pactiza niciodată cu duşmanii. Unul dintre duşmani, al cărui nume nu a fost rostit, se numeşte Mihai Tudose şi este premierul numit de cîrmaciul Liviu Dragnea, care acum nu-l mai vrea la Palatul Victoria. Aşadar, şedinţa PSD Suceava de la Suceviţa nu a fost despre Suceava şi despre suceveni, ci despre Liviu Dragnea, viitorul său la conducerea partidului şi neviitorul lui Mihai Tudose la conducerea Guvernului. La Suceviţa au fost aduşi de umplutură prim-vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu, pe post de ministru al Dezvoltării şi vicepremier, care a molfăit cîteva vorbe, şi directoarea generală din cadrul Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, şi secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Adrian Ionuţ Gadea care au tăcut chitic, pentru ca nu cumva să deranjeze şedinţa condusă de tovarăşul Liviu Dragnea, mult stimatul şi mult iubitul conducător al partidului. Un tovarăş atît de preţios, încît s-a ferit să dea ochii cu presa, de teamă să nu-i fure careva ideile, strălucirea din priviri sau mustaţa.

Deputatului PSD de Suceava Eugen Bejinariu i se transmite că tovarăşul preşedinte Liviu Dragnea a dat ordin că este interzis accesul cu telefoanele în sala de la Suceviţa în care se va ţine şedinţa partidului: „Eu doar execut un ordin, domnul Eugen. Mi-a zis fără aparate de înregistrare. Doar noi ăştia mai bătrîni avem voie cu telefoanele, pentru că, ştiţi, noi pe alea fixe le folosim şi atunci cînd plecăm de-acasă”.

 

 

Fiţi sociabili!