Țineți-vă, că alții nu mai avem!

Mi se pare corect să continuăm astăzi de unde am rămas săptămîna trecută: la operația pe cord a lui Mick Jagger, efectuată la o clinică din New York chiar în momentele cînd eu predam articolul. Știrile au continuat să vină foarte amestecate și îngrijorătoare, neexistînd practic două care să sune la fel. Exemplu: cică unul din medici ar fi declarat că Mick poate începe recuperarea cam peste vreo lună, urmînd ca în aproximativ un an să fie refăcut integral și să-și poată relua activitatea. Cineva apropiat mie mi-a spus imediat: „Un an!? Mick!? Ăsta ori moare, ori înnebunește peste o lună dacă nu începe să alerge!”. Între timp, mult mai tînărul său frate, Chris (care are cu 4 ani mai puțin, adică 71!) a susținut o conferință de presă în care a spus că operația a fost minim invazivă, asta însemnînd că nimeni nu l-a despicat pe Mick, ci s-a folosit un cateter cu ajutorul căruia a fost „reparată” valva cardiacă defectă. Ca atare, Mick se simte foarte bine, iar turneul „No Filter”, a cărui parte americană trebuia să înceapă pe 20 aprilie, se va amîna nu cu un an, ci cu doar trei luni, acum lucrîndu-se la reprogramarea celor 22 de concerte, ba existînd solicitări pentru încă altele!

Un alt domn care are probleme de sănătate este Ozzy, care nu doar și-a amînat concertele programate, ci le-a anulat pe absolut toate de anul acesta. Motivul este un accident survenit în timp ce se trata de pneumonie, ceea ce i-a agravat sechelele de la accidentul de ATV din 2003.

Cu totul altceva putem spune despre AC/DC: intervievat în Australia, inginerul lor de sunet din studiourile de înregistrări, Mike Fraser, a recunoscut că da, el era împreună cu „băieții” la Vancouver, vara trecută, unde, într-un studio, „au făcut cîte ceva”. „Cu Brian Johnson vocalist?”. „Cred că da!”, a răspuns omul, rîzînd.

Sper ca toți aceștia, precum și ceilalți, neamintiți aici, să se mai țină cîțiva ani, măcar. Că după ei vine sfîrșitul muzicii.

Fiţi sociabili!