Timpul trece, mandatul merge

Aurel Olărean (T)Sub atenta coordonare a primarului PDL al Rădăuţilor, Aurel Olărean, supuşii acestuia din Consiliul Local joacă la trecerea timpului în favoarea lor şi în defavoarea alegătorilor.  În data de 12 iunie 2014 şi-a luat zborul către Tribunalul Suceava o adresă semnată de prefectul Sucevei, Florin Sinescu, prin care acesta „sesizează INSTANŢA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV, iar în urma analizării situaţiei de fapt, în contradictoriu cu pîrîtul, CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI RĂDĂUŢI, cu sediul la Primăria municipiului Rădăuţi, str. Piaţa Unirii, nr. 2, judeţul Suceava, prin hotărîre judecătorească să vă pronunţaţi cu privire la dizolvarea de drept a Consiliului Local al municipiului Rădăuţi, dat fiind existenţa situaţiei de fapt care se încadrează în prevederile art. 55 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 215/2001 republicată cu modificările şi completările ulterioare”. Şi-acum, traducerea. Prefectul Florin Sinescu cere Tribunalului Suceava să dizolve Consiliul Local Suceava, adică să-i trimită acasă pe cei 19 consilieri locali, printre aceştia numărîndu-se şi viceprimarul PP-DD, Dumitru Ciubotariu. Alegerile din vara anului 2012 ar urma să fi fost făcute degeaba, pentru că, în ciuda prevederilor legale, aleşii neamului rădăuţean nu au fost în număr suficient la şedinţe vreme de două luni de zile, mai exact în perioada 01.04.2014-30.05.2014. Pentru ca şedinţele din 11 aprilie şi 23 mai care au fost convocate de primarul PDL, Aurel Olărean, să fi putut avea loc, ar fi trebuit să se prezinte cel puţin 10 din cei 19 aleşi locali, dar au fost numai cîte 9.

 

În Consiliul Local Rădăuţi, PDL are nouă membri, iar cu viceprimarul PP-DD, Dumitru Ciubotariu, care nu iese din cuvîntul primarului PDL, Aurel Olărean, are 10 voturi. USL-ul face echipă cu singurul consilier UNPR, Traian Andronachi, şi au împreună nouă locuri. Deci, oricît ar vrea rivalii domnului Olărean ca deliberativul local să ţină şedinţe nu reuşesc acest lucru atunci cînd pedeliştii se opun. Supuşii primarului Olărean din Consiliul Local Rădăuţi fug de şedinţe ca dracii de tămîie din cauză că opt dintre aceştia riscă să-şi piardă mandatele de consilier. PSD a întocmit un document prin care solicită ca opt dintre aleşii poporului rădăuţean să fie trimişi la plimbare pe motiv de incompatibilitate. Cinci dintre aceştia au fost plantaţi de Aurel Olărean în AGA de la societatea Servicii Comunale, pentru ca primarul să facă tot ce-şi doreşte cu societatea de utilităţi. Cei cinci consilieri PDL care au ajuns în AGA sînt Doina Mirela Todorose, Marius Costel Grijincu, Vasile Codruţu Cojocar, Mircea Popescu şi Mihai Moşneagu. Doctorul Radu Cezar este considerat incompatibil pentru că pe vremea cînd era directorul medical al Spitalului Rădăuţi a votat bugetul localităţii, în care apăreau sume şi pentru unitatea medicală, iar firma consilierului local Vasile Maloş şi cea a viceprimarului Dumitru Ciubotariu au făcut afaceri cu municipalitatea. De asta au boicotat pedeliştii şedinţele Consiliului Local Rădăuţi: ca să nu se ia în discuţie solicitarea privind retragerea mandatelor celor opt. Conform legii, dacă instanţa decide dizolvarea unui consiliu local, atunci, în termen de 90 de zile, Guvernul va stabili data alegerilor. Numai că mai multe colegii din ţară au stat fără senatori şi deputaţi luni întregi, iar Guvernul nu a catadicsit să organizeze alegeri. Apoi, alegeri la termen nu se pot organiza cu şase luni înainte de alegerile la termen. Dacă instanţa se va mişca mai greu, atunci verdictul ar putea fi dat cu şase luni înainte de alegerile din 2016, iar în acest caz degeaba a mai fost dizolvat Consiliului Local Rădăuţi. De aceea, pedeliştii din CL Rădăuţi, coordonaţi de primarul Aurel Olărean, joacă la trecerea timpului. La trecere timpului în favoarea lor şi în defavoarea alegătorilor care i-au votat.

Aurel OlăreanPrimarul PDL al Rădăuţilor, Aurel Olărean, şi-a pus cascheta de şef de şantier pe cap şi are o ultimă rundă de discuţii cu inginerul şi cu soborul de preoţi chemaţi să oficieze slujba de înmormîntare: „Domnu’ şef, peste oraş turnăm o roabă cu pămînt sau procedăm ca-n filmele cu mafioţi şi-l îngropăm în ciment?”.

 

 

 

Fiţi sociabili!