Tiberiu Brădăţan

Tiberiu Brădăţan. Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, dar şi ceilalţi secretari de stat pe care Suceava i-a avut în guvernele PSD din ultimii trei ani, pentru că nici pînă în ziua de astăzi nu au făcut „descărcarea de sarcini”.

Joi, 12 decembrie, PSD Suceava a ieşit din muţenia în care se adîncise imediat după cîştigarea la scor a alegerilor generale din 2016. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, şi primarul PSD al Fălticenilor, Cătălin Coman, au organizat o conferinţă de presă în care, în principal, au vorbit despre ce face rău Guvernul PNL şi despre promisiunile liderului PNL Suceava, Gheorghe Flutur, considerate a fi gogoşi.

Totuşi, după trei ani de stat la butoane, PSD Suceava ar fi trebuit să spună şi ce-au realizat cei cinci secretari de stat pe care i-a avut în cele trei guverne pesediste, adică Oana Pintilei, Tiberiu Brădăţan, Eugen Uricec, Cristian Şologon şi Daniel Coroamă. Vorba mai veche a lui Gheorghe Flutur, cei cinci ar fi trebuit să facă „descărcarea de sarcini”. Adică, ar fi trebuit să vină cu toţii într-o conferinţă de presă şi să spună, pe rînd, ce-au făcut şi ce n-au făcut. Ar fi trebuit să facă asta din respect pentru alegătorii suceveni, în special pentru cei care au votat cu PSD-ul. Cei cinci au deţinut funcţii publice importante, plătite, evident, din bani publici, şi ar fi trebuit să dea socoteală pentru activitatea lor.

În schimb, foştii secretari de stat au ales să stea cu capul la cutie, aşa cum au făcut în toţi anii în care partidul, mulţumită alegătorilor, i-a ţinut în fotoliile elegante de la Bucureşti. Pesediştii suceveni demonstrează că rămîn în continuare nişte foarte slabi comunicatori şi că n-au înţeles nimic din rezultatul voturilor de la europarlamentare şi prezidenţiale. Jupânilor de pardon ce sînteţi!   

Fiţi sociabili!