Teodor Brădăţan – managerul Muzeului „Ion Irimescu” din Fălticeni

Teodor Brădăţan. Managerul Muzeului „Ion Irimescu” din Fălticeni, pentru că a pus două doamne custode să se ocupe de curăţenie, în loc să angajeze o femeie de serviciu ori să facă un contract cu o firmă specializată.

În primul rînd, trebuie să-l felicităm pe Teodor Brădăţan pentru lucrurile bune pe care le face în calitatea sa de manager al Muzeului „Ion Irimescu” din Fălticeni. Nu este uşor să te ocupi de un muzeu cu o colecţie impresionantă, deci cu pretenţii, în condiţiile în care acesta se află într-o localitate deloc bogată.

Însă, din toată sărăcia, domnul Brădăţan ar fi trebuit să găsească nişte bani prin muzeu ori primărie, ori dacă nu la un sponsor pentru a repara centrala termică nefuncţională tocmai din februarie. A, nu mai poate fi reparată? Dar nu s-a putut găsi o soluţie de avarie? În al doilea rînd, nu este normal să nu ai femeie de serviciu. Domnul Brădăţan a explicat situaţia: „Nu avem femeie de serviciu pentru că am căzut de acord cu două angajate ale muzeului să preia şi atribuţiile femeii de serviciu în momentul în care am schimbat nişte posturi şi au fost cu o salarizare mult mai bună şi ele au fost de acord. Aici este vorba despre o negociere şi este o fişă a postului semnată şi de angajat, şi de angajator. Persoanele sînt cele două doamne custode, o persoană are şi studii superioare, cealaltă doar studii medii. Doamna cu studii superioare nu a venit pe acest post datorită studiilor superioare, putea să vină şi cu studii medii. S-au angajat să facă curăţenie”.

Şi dacă nu se angajau să facă oare nu păţeau nimic? Nu cumva a fost o ofertă de nerefuzat? Să-ţi pui muzeografii la spălat podele e prea mult. Din toată sărăcia chiar nu s-au găsit bani pentru plata unei femei de serviciu? Una care ar putea să facă treabă şi la un alt muzeu din localitate, pentru împărţirea cheltuielilor? Sau poate un contract cu o firmă de specialitate? Eventual o sponsorizare din partea acesteia?   

Fiţi sociabili!