Tamaș, la început de drum!

Indiscutabil, Gabi Tamaș face parte din galeria de personaje memorabile ale fotbalului românesc, înscriindu-se cu drepturi depline acolo, alături de celebrități din străvechime, precum Rică Răducanu, Dinu ori Dobrin, ori de cei mai dincoace, cum ar fi Adi Mutu. Ideea e că dincolo de performanțele mai mult sau mai puțin notabile (oricum, toți cei nominalizați aici au fost jucători importanți pentru Naționala noastră), acești domni au mai atras atenția fie prin ziceri demne de reținut, fie prin fapte extrafotbalistice greu de înțeles de omul obișnuit.

Ultimul sosit în această selectă adunare, domnul Gabriel Tamaș, pare hotărît să elimine concurența, practic nici măcar unul dintre fotbaliștii în activitate neputînd reprezenta un pericol real pentru fabulosul Gabi. Face parte din antologia umorului absurd contemporan intrarea lui prin geamul spart de la ușa aia de bloc, difuzată de sute de ori de zeci de televiziuni, și urmată de culcarea pe preșul din fața unei uși de la parter. Domnul Tamaș nu avea vreo treabă acolo, nu cunoștea pe nimeni, ci pur și simplu se dezorientase nițel, probabil după mulți litri. În plus, îi era tare somn.

Pe unde a ajuns, a lăsat urme, fiind finalmente gonit… spre a găsi apoi o echipă și mai bună! România, Turcia, Rusia, Anglia, Franța, Spania, Israel sînt țările unde a jucat… la 15 echipe, dintre care la unele, precum Dinamo, a semnat în trei rînduri! Ultimul transfer, la Astra, e și cel mai tare: a debutat cu un autogol perfect, anunță că vrea pe podiumul Ligii I și că anul acesta îi va fi util pentru… relansarea carierei!!! Cică în sezonul viitor speră să se transfere în altă țară, cel mai probabil în Israel, unde a scăpat de pîrnaie la mustață! Zău că e mai tare decît toți ceilalți la un loc.

Fiţi sociabili!