Tace preşedintele, să tacă şi afaceriştii

Tace preşedintele, să tacă şi afaceriştii

  • Căminului cultural din Horodnic de Sus care a fost modernizat printr-un proiect în valoare de 500.000 de euro finanţat prin AFIR îi spune „Sfîntul Ioan Gură de Aur”. Cu toate acestea, la inaugurare a cîntat doar un sobor de preoţi, şi nu şi Ioan Voce de Aur.
  • Primarul PNL al Horodnicului, Valentin Luţă, a declarat la inaugurarea căminului că este vorba „despre cel mai frumos moment din viaţa mea şi acest moment i se datorează lui Dumnezeu”. Tristă viaţă trebuie să fi avut domnul Luţă, dat fiind faptul că nişte var dat pe pereţi, un acoperiş pus pe o casă care nu-i aparţine şi cîteva geamuri termopan au putut să construiască cel mai frumos moment al vieţii sale.
  • Prezent la eveniment, preşedintele PNL al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, l-a lăudat pe Valentin Luţă şi a declarat că zona comunei Horodnic de Sus „se mişcă mai bine ca cea a municipiului Rădăuţi”. Normal, dacă Valentin Luţă este de la PNL, iar primarul Rădăuţilor, Nistor Tătar, este membru PSD.
  • Fiind numit de Guvernul PNL, prefectul Alexandru Moldovan s-a deplasat şi el pînă la Horodnic de Sus, unde a spus că se bucură pentru că participă la un astfel de eveniment, fiindcă prin inaugurarea căminului cultural se confirmă faptul că una dintre priorităţile actualei guvernări este aceea de a accesa fondurile europene. Din spusele domnului Moldovan ar fi trebuit să înţelegem că într-o lună, Horodnicul a scris proiectul, acesta a fost aprobat, s-au început lucrările, s-au terminat şi s-au făcut şi decontările de către AFIR. Eficienţă maximă, ce mai.
  • Economista Luminiţa Chihai de la Pro România Suceava a spus că deficitul estimat pînă în 2020 va ajunge la 6,1%. Este primul Guvern care ne spune că ne va merge din rău în mai rău (…)”. Adevărul e că în politică sinceritatea nu este o calitate.
  • Conform doamnei Chihai, „mediul de afaceri vorbeşte de creşterea impozitului pe dividende şi de lărgirea bazei de impozitare pentru contribuţiile de asigurări sociale de sănătate”. Dar de ce vorbeşte? Să tacă. Tace preşedintele, să tacă şi mediul de afaceri.
Fiţi sociabili!