Supărările trec, Vasile Oşean rămîne

Deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băişanu, a întrebat, iar ministra ALDE a Mediului, Graţiela Gavrilescu, i-a răspuns.
Într-o interpelare publică, aldistul Băişanu a arătat că în 2020 ar trebui ca 50% din deşeuri să fie reciclate, lucru aproape imposibil de realizat, dacă ţinem cont că în prezent nivelul de reciclare este de doar 16%. Alexandru Băişanu a întrebat de ce? Aldista Gavrilescu a spus că de vină ar fi legislaţia şi lipsa de implicare a administraţiilor locale. Despre Statul Paralel, ruşii care au invadat Ucraina, nord-coreenii fideli lui Kim Jong Un şi forţele loiale lui Bashar al-Assad nu a spus nimic Graţiela Gavrilescu, cu toate că şi ei ar trebui să aibă o vină.
O fi legislaţia proastă, dar de ce nu umblă doamna Gavrilescu să o repare, că doar majoritatea parlamentară şi Guvernul sînt ale coaliţiei PSD-ALDE? În ceea ce priveşte administraţiile locale, acestea sînt cocoşate cu tot felul de sarcini şi una-două sînt arătate cu degetul pentru tot ce nu merge. Niciodată, dar niciodată Bucureştiul nu este vinovat de nimic, cele care greşesc fiind administraţiile din Suceava, Cîmpulung, Fundu Moldovei ş.a.m.d.
În toamna anului trecut, Graţiela Gavrilescu a fost la Suceava şi a văzut ce dezastru este la nivelul judeţului nostru în ceea ce priveşte colectarea şi depozitarea deşeurilor. Toate gropile de gunoi provizorii funcţionează ilegal, iar ministra Mediului a făcut ca trenul. A făcut ca trenul în sensul că a pufăit şi a şuierat, după care a plecat. Nu pe calea ferată, ci pe şosea, cu maşina cu care a dotat-o Guvernul PSD-ALDE. În ciuda faptului că a făcut ca trenul, Graţiela Gavrilescu nu a luat nici o măsură, iar Vasile Oşean continuă să conducă Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava.
Poate aldistul Băişanu o întreabă în public sau în particular pe aldista Gavrilescu de ce-l mai ţine în funcţie pe domnul Oşean. În cazul acesta, Graţiela Gavrilescu nu va putea să vorbească despre legislaţie ori despre administraţiile locale, ci numai despre conducerea Ministerului Mediului.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.    
 

Fiţi sociabili!