Suceava trăieşte

Trăieşte, pentru că am văzut-o cu ochii mei în seara zilei de miercuri, 30 octombrie 2019. Era în „Areni” şi se grăbea să ajungă la meciul de fotbal din Cupa României dintre echipa de liga a III-a Foresta şi echipa de primă ligă Dinamo Bucureşti. Era însoţită de mii de copii, doamne, domnişoare, domnişori şi domni veniţi din toate colţurile judeţului. Şi chiar din alte judeţe, în cazul fanilor dinamovişti. Suceava îşi făcea cu greu loc printre forţele de ordine care înconjuraseră stadionului şi aştepta nerăbdătoare ca poliţiştii rutieri cu fluiere în gură să oprească maşinile şi să le permită pietonilor să traverseze.

O nocturnă – închiriată în cazul stadionului „Areni” – şi un meci cu o echipă de top reuşesc să facă minuni, readucînd Suceava la viaţă. O Suceava care toamna, la ora 19.30, este de mult ascunsă prin case, la un televizor, la o bere, la un cartof prăjit, la un joc pe calculator ori poate la o carte. Ar fi unele lucruri de criticat, cum ar fi măsurile excesive de securitate dictate de Jandarmeria Bacău, dar nu are rost acum să stricăm momentul.

Chiar dacă era în vizită oficială la Betleem, primarul Ion Lungu a aflat că Suceava trăieşte din plin datorită evenimentului de pe „Areni” şi a promis un stadion modernizat sau poate chiar unul nou şi demararea în această lună a procedurilor pentru construirea unei instalaţii de nocturnă.

În ciuda scorului de la sfîrşitul meciului, Foresta, condusă de pe bancă de Petre Grigoraş, a avut o evoluţie apreciată de cei care nu visează cai verzi pe pereţi, adică de cei care înţeleg că există o diferenţă clară de valoare între o echipă de pe locul IV din Liga a III-a şi una din Liga I aflată într-o vizibilă creştere de formă.

Cu ajutorul jurnaliştilor sportivi Daniel Vatamanu şi Dănuţ Chidoveţ, primul de la Intermedia TV şi gazetasv.ro, iar cel de-al doilea de la „Obiectiv de Suceava”, dar şi cu cel al paginii oficiale a Forestei, încercăm să arătăm o mică parte din faţa pe care Suceava a avut-o miercuri seară. Hai, Suceava!

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!