Stelian Nistor

România a eşuat în încercarea sa de a prinde o poziție de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Din fericire, nu s-a întîmplat la fel în încercarea de a prinde o funcţie în cadrul Conferinţei Mondiale a Ritului Scoţian. Şi nu orice funcţie, ci chiar aceea de preşedinte.

Începînd cu data de 23 mai 2020, suceveanul Stelian Nistor va prelua preşedinţia Conferinţei Mondiale a Ritului Scoţian. Suveranul Mare Comandor Stelian Nistor, 33°, va fi preşedintele Conferinţei Mondiale pînă în 2025. În perioada 31 mai – 2 iunie, o delegaţie a Supremului Consiliu al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din România a participat, la Roma, la Sesiunea Naţională a Ritului Scoţian din Italia. Cu această ocazie, Supremul Consiliu italian a acordat titlul şi medalia de Membru de Onoare, cea mai înaltă distincţie ce se poate acorda unui străin, conducătorilor Ritului din trei ţări: România, Statele Unite şi Israel.

Stelian Nistor a declarat pentru Mediafax: „Succesul internaţional este categoric al României. Acasă creştem moştenirea trecutului masonic, atît de întrepătruns cu cel al devenirii naţiunii noastre, pînă când vom ajunge noi înşine înaintaşii cu care să se legitimeze cei ce ne vor urma. Ne aşteaptă noi răspunderi şi încercări, de data asta la nivel mondial. Ştim de unde venim şi, încrezători în destinul Ţării noastre, mergem înainte!”.

Cine-l cunoaşte pe Stelian Nistor cît de cît ştie că vorbele rostite de acesta sînt pornite din suflet şi au acoperire în fapte. Cine-l cunoaşte cît de cît pe Stelian Nistor ştie cît de umblat şi citit este, cît de bine stăpîneşte arta conversaţiei şi cît bine ştie să facă. Sîntem convinşi că fostul actor de succes, actualmente om de afaceri de succes, va face treabă bună pentru România din poziţia pe care urmează să o ocupe în influenta organizaţie.

Fiţi sociabili!