Ştefan Mandachi

Cu 17 muncitori şi cu 4.500 de euro s-a construit în şapte ore un metru de autostradă. Demonstraţia a fost făcută de suceveanul Ştefan Mandachi, proprietarul lanţului fast-food „Spartan”, care a declarat: „Practic, am demonstrat că în șapte ore se face un metru de autostradă. Dacă există voință și bani, chiar și un singur om poate face o autostradă fără nici o problemă. România are bani. Chiar și pentru două autostrăzi, dar ni se spune să stăm liniștiți că pînă în 2027 o să avem autostradă. Mi se pare absurd să mai treacă încă o generație, iar noi să continuăm să pierdem ani din viață la volan. Nu vreau ca demersul meu să fie catalogat drept un semnal de alarmă, pentru că semnalul a fost dat deja de morții nevinovați pe șosele. Prin acest manifest mă expun total și îmi asum consecințele”.

Probabil că o să aibă ceva de tras domnul Mandachi, pentru că demonstraţia sa a fost una dureroasă pentru actualii guvernanţi, dar şi pentru foştii, că doar nici ei nu s-au dat peste cap pentru a construi autostrăzi. Ştirea cu puternic impact naţional s-ar putea să atragă controalele la „Spartan” ca un magnet, dar în acelaşi timp i-ar putea asigura patronului o bună protecţie, pentru că orice atingere a domnului Mandachi ar putea fi considerată un atac împotriva cuiva care a avut curajul să demonstreze că dacă se vrea se poate. Totodată, Ştefan Mandachi i-ar putea atrage ca un magnet pe reprezentanţii partidelor, care i-ar putea oferi un loc eligibil la europarlamentare sau la parlamentarele de anul viitor. Numai să-şi dorească asta domnul Mandachi.

Oricum, demersul omului de afaceri face cît 10 mitinguri pentru construirea de autostrăzi. Totodată, domnul Mandachi a reuşit să facă o reclamă imensă firmei sale cu bani puţini. Bravo lui!

Fiţi sociabili!