Statutul sînt eu!

Ovidiu Donţu (T)Nou la PSD! Respectarea statutului este facultativă! Senatorul Ovidiu Donţu a demisionat dintr-o funcţie pe care, de fapt, nu o avea. Abia instalat în funcţie de Liviu Dragnea şi compania, preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Ioan Stan, i-a şi băgat în şedinţe pe social-democraţi. Săptămîna trecută au avut loc două şedinţe: prima la Fălticeni, iar cea de-a doua la Frasin. În cadrul primei şedinţe, printre altele, Biroul Permanent Judeţean a propus dizolvarea Biroului Permanent al Organizaţiei Municipale Suceava. Dizolvarea a venit după rezolvarea problemei şefiei organizaţiei. O aşa-zisă rezolvare, marca Ioan Cătălin Nechifor. După ce senatorul Ovidiu Donţu a demisionat de la şefia Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, ca urmare a rezultatelor catastrofale obţinute de partid pe 5 iunie, Cătălin Nechifor, care la momentul respectiv încă mai era preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD, s-a grăbit să-l pună interimar pe consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir. Numai că n-a făcut-o exact aşa cum scrie la statut de la a la z, domnul Cuşnir devenind doar un fel de preşedinte interimar al PSD Suceava. Apropo de statut, ne-am uitat şi noi peste el şi am descoperit ceva. Ceva care are legătură cu senatorul Ovidiu Donţu, care – lucru foarte important – este ditamai vicepreşedintele Comisiei Juridice din Senatul României. Poate vă aduceţi aminte că anul trecut am scris că domnul Donţu şi-a reînnoit pe şest mandatul de preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PSD. 

 În numărul 720 al Jupânului v-am relatat ce s-a întîmplat la şedinţa din 14 septembrie desfăşurată la sediul Organizaţiei Judeţene a PSD, situat pe strada Meseriaşilor din municipiul Suceava. Atunci şi acolo a avut loc o şedinţă cu uşile închise, convocată prin SMS de pesedista Iulia Fuior: „Bună ziua, luni 14 septembrie, ora 17.00, vă invităm la o şedinţă de pregătire a alegerilor din organizaţia noastră conform prevederilor statutare. La această întîlnire va fi prezent şi domnul senator Ovidiu Donţu. Vă rog să-i anunţaţi şi pe colegii mai noi (preşedinţi de organizaţii) pentru a fi prezenţi la această întîlnire. Nu aş vrea să omit pe cineva. O zi frumoasă! Iulia”. Numai că şedinţa de pregătire a alegerilor s-a transformat într-una de alegere, mai exact de realegere a lui Ovidiu Donţu în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PSD. Locul de desfăşurare a realegerii a fost unul nefiresc, cum nefiresc a fost şi faptul că presa nu a fost anunţată în legătură cu evenimentul politic. Întrebat dacă alegerile au fost în regulă din punct de vedere al organizării şi al corectitudinii, Ovidiu Donţu a oferit Jupânului următorul răspuns: „Alegerile au fost statutare şi extrem de transparente. Efectiv nu există nici o problemă. Vă lăsaţi manipulaţi. Am fost votat în unanimitate de colegii mei. Sînt apreciat de colegii mei. Vreau să vă spun că am fost rugat să candidez din nou şi am acceptat. Prefer să promovez o acţiune de-a organizaţiei municipale în loc de alegeri”.  Dar, vai! Stînd zilele astea şi uitîndu-ne la ce se întîmplă în PSD, ne-am adus aminte că unul dintre participanţii la şedinţa din 14 septembrie 2015 ne-a spus că votul pentru realegerea domnului Donţu a fost la vedere, prin ridicarea mîinii adică. Or în statutul PSD, la aliniatul 4 din articolul 45 scrie că „organele de conducere ale partidului de la toate nivelurile sînt alese prin vot secret”. Ceea ce înseamnă că Ovidiu Donţu a demisionat dintr-o funcţie pe care, de fapt, nu o avea. Că nu o avea o demonstrează şi faptul că alegerile din 14 septembrie nu au fost validate de Biroul Judeţean al PSD. Cu toate acestea, cei de la vîrful partidului au tăcut chitic şi l-au lăsat pe Ovidiu Donţu să se joace de-a preşedintele partidului, inclusiv în campania electorală pentru locale. Bravo, PSD-ule! 

 Ovidiu Donţu şi Cătălin NechiforOvidiu Donţu şi Cătălin Nechifor, pe vremea cînd încă se mai aflau la butoanele PSD-ului local: „Deci, ram-tam-tim-tam, tu te duci după cafea şi riţi-miţi-ţiţi-piţi, tu te duci după seminţe”.

 

 

 

Fiţi sociabili!