Statistica nu minte

Din motive de tehnoredactare și tipărire, eu dau articolele cel mai tîrziu vinerea dimineață pentru numărul care urmează să apară după patru zile, marți. Așa se întîmplă lucrurile și cu acest ultim număr din 2018, iar drept urmare nu am habar ce se va fi petrecut în partea finală a Campionatului European de Handbal. Cînd scriu această rubrică, mai sînt ore bune pînă la semifinala în care întîlnim Rusia, pe care, dacă ar fi fost prezentă și Neagu, aproape că aș fi sperat să o batem. Fără ea, însă, nu îmi rămîne decît să mă întreb, ba și cu repetiție, cum dracu’ a reușit România II să o bată acum vreo trei săptămîni pe ditamai Rusia, chiar dacă numai într-o partidă amicală. Dacă însă luăm în serios întîmplarea de atunci, putem spera și la o minune oficială acum.

Ceva însă mă împiedică pe mine personal să sper la ceva bun în cele două meciuri rămase. Și nu are legătură cu accidentul Cristinei Neagu. Nici cu faptul că pivotul Crina Pintea este cel mai greoi pivot din istoria acestui sport și că pînă se întoarce, se așează, țintește și șutează, portărița adversă poate să bea și o cafea pînă să se pună pe traiectorie, astfel încît nu e de nici o mirare că goluri de pe semicerc nu prea înscriem. Nasol e că nici de pe extreme, din cu totul alte motive, primul fiind că… n-avem! Deci: pivot n-avem, extreme n-avem, iar mai de curînd nu mai avem nici Neagu! Statistica spune că handbalul este cel mai periculos sport, cel în care se produc și cele mai multe, și cele mai grave accidentări, astfel că pe lîngă handbal, fotbalul american pare balet clasic!

Revin unde rămăsesem: nu de asta cred că nu mai facem nimic, ci fiindcă a doua zi după nefericita accidentare, o piesă de bază din echipa numită România a băgat textul ăla care pe mine mă face să vomit de fiecare dată: „Toate echipele se zbat din răsputeri să ne bată pe noi. Nu sîntem dorite acolo, la masa bogaților!”. Să mori tu? Păi atunci ce mă-sa căutați acolo? Sînteți prezente doar s-o susțineți moral pe Neagu? Pentru că ea, din cîte o știu, nu intră pe teren decît ca să cîștige: tot, de fiecare dată, contra oricui. Voi, alealalte, de ce nu v-apucați de împletit ciorapi? Nu vedeți ce iarnă friguroasă s-arată?

Fiţi sociabili!