Staţi-ar în gît declaraţiile, basarabene!

Şi-a mai făcut apariţia unul cu obrazul gros. Gros şi la propriu, şi la figurat. Fără să-i crape obrazul ăla gros de ruşine, vasalul lui Traian Băsescu pus de acesta în fruntea PMP, Eugen Tomac, ne spune că albul este negru, că săratul e dulce, că săracul e bogat şi că raţa împunge: „PMP nu este la guvernare, PMP susţine Guvernul Orban în Parlament, iar faptul că unii colegi din PMP au acceptat invitaţia miniştrilor PNL de a se alătura echipei lor nu este decît un gest absolut firesc de a pune la dispoziţia Cabinetului Orban cîţiva profesionişti din PMP. Deci, nu este PMP la guvernare, doar că am luat de comun acord decizia de a le permite cîtorva colegi care au fost, subliniez, invitaţi să facă parte din echipa unor miniştri din Guvern şi aşa a fost cooptată în echipa de la Ministerul Muncii colega noastră Ioana Constantin”. Ai dracului specialişti cum s-au grupat ei în PMP şi cum nu mai poate ţara fără ei!

Dacă specialiştii lui peşte prăjit pe malul mării în aşteptarea marinarilor veniţi de pe ocean sub comanda lui Traian Băsescu nu acceptau să facă parte din Guvern, atunci ce se întîmpla, demisiona Guvernul? Şi dacă tot au fost invitaţi pe persoană fizică, după cum spune fratele nostru de peste Prut cu funcţie la Bucureşti, de ce a mai trebuit ca aceştia să facă obiectul discuţiilor din partid pentru a primi verde de la acesta? Şi dacă PMP-ul nu doreşte să fie asociat guvernării, de ce nu i-a invitat pe specialiştii lui peşte prăjit şi servit la restaurantul de pe malul mării unde bea Traian Băsescu să părăsească partidul? Şi încă o întrebare: dacă nu ar fi fost membri PMP, specialiştii lui peşte marinat mîncat după o băută trasă de Traian Băsescu ar mai fi fost invitaţi să facă parte din Guvernul PNL?

Dragă basarabene, dragă Eugene, măi omule cu obraz gros, destul ne-au luat şi ne iau de proşti toţi klauşii, mauşii, olguţele, livii, vioricile şi viorelele, toţi oltenii, muntenii şi ardelenii. Şi-atunci de ce vii şi tu şi ne ei de proşti? Crezi că nu ne-a ajuns? Sau dacă ai văzut că merge te-ai băgat şi tu cu tupeu. Sta-ţi-ar în gît declaraţiile, basarabene! Sta-ţi-ar în gît spusele tale obraznice, Eugene, aşa cum îi stă wiskey-ul în gît stăpînului tău atunci cînd nu are gheaţă. 

Fiţi sociabili!