Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Sport și muzică Superlative!? Ce-s alea?

Superlative!? Ce-s alea?

În principiu, sfîrșitul de an aduce în prim plan dincolo de clasamentele la zi seci, unde „cifrele… vorbește!”, și o sumedenie de alte ierarhizări subiective, pe diverse direcții, legate de realizări spectaculoase, performanțe inedite, chestii de excepție care fac tot farmecul spectacolului sportiv.

Anul acesta fiind însă unul compromis total, spectacolul sportiv fiind practic inexistent tocmai prin absența… destinatarului (adică a spectatorului, desigur!), parcă nici genul acesta de divertisment nu a fost prezent ca în vremurile normale. Totuși, pentru că ființa umană este neastîmpărată din construcție, săptămîna trecută și-a găsit timp pentru o gală de mare rafinament desfășurată prin zone arăbești, probabil așa, ca acomodare pentru Mondialul care acuși-acuși va avea loc tot pe acolo, fix pe vremea asta! Sau ați uitat că World Cup 2022 va avea loc în Qatar, între 21 noiembrie și 18 decembrie? Am mai discutat chestiunea asta aici. Vă închipuiți ce munți de șpagă au dat organizatorii oficialilor FIFA pentru a distruge incomparabil mai temeinic decît COVID-19 întregul calendar competițional de peste nici doi ani? Încît vii și te întrebi dacă nu cumva ar trebui lăsat neatins balamucul actual chiar în eventualitatea eradicării pandemiei, întrucît ce sens ar mai avea ca prin august, la anul, să revii la normal, pentru ca după exact un an să începi iar să dai peste cap campionate naționale și competiții internaționale la nivel de club, pentru a face loc panaramei de campionat mondial-arăbesc! Pe bune: vă imaginați cum vor trebui comprimate etapele interne, cel puțin în țările calificate la Mondial, pentru a crea timpul necesar întrunirii loturilor, omogenizării echipelor, bașca niște meciuri amicale strict necesare? Dar Champions’ și Europa League cînd își vor putea desfășura meciurile din grupe?

Cum ziceam, anul ăsta s-a mai găsit timp și loc pentru a desemna pînă și „fotbalistul secolului”. Nu credeți că peste doi ani, pe vremea asta, ba și imediat după Mondial, ar fi fost mai bine să acordăm titlul ăsta?

Exit mobile version