Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Sport și muzică S-a dat drumul la hăhăieli…

S-a dat drumul la hăhăieli…

În timp ce Tulpina 4 sau Delta a numitului COVID-19, devenit între timp… COVID-21 (și parcă văd că ne hîrjonim cu el pînă în ’23!), a produs cele mai nefericite efecte în industria muzicală, de la anularea de turnee întregi, de festivaluri (unele cu vechime de zeci multe de ani), de gale ori doar de concerte izolate, la noi lucrurile par să o ia din loc într-o direcție pe care lumea normală ar considera-o mai degrabă sinucigașă.

Unul din corespondenții noștri din GB, fost fotograf și pentru Jupânu’ la niște concerte „grele”, numitul Tudor Popovici, ne-a trimis niște fotografii de… dincolo de gardul de la un festival de trei zile (de fapt, trei seri) desfășurat la Portsmouth, unde capetele de afiș au fost Morcheeba și Manic Street Preachers. De ce n-a fost de partea bună a gardului? Păi, în primul rînd fiindcă numele de pe afiș erau de… 2 pence! Dar ar fi fost de plătit vreo 23 de lire. Însă înainte de raportul preț/muzică, grav era faptul că nu exista nici un fel de măsură de protecție: nici teste, nici dovezi de vaccinare, nici măcar masca obligatorie! E drept însă și că din zecile de mii de oameni așteptați, abia dacă au fost cîteva mii în fiecare seară, într-un spațiu imens, în care erau vreo 12 scene pe care se cînta simultan, astfel încît dintr-o poziție centrală în spațiul respectiv puteai lua în timpane muzica din toate locurile în care se cînta într-un moment dat… Așa că puteai să nu înțelegi absolut nimic!

Mi-a venit povestea asta în minte aflînd de la știri că în Cluj, la monstruozitatea aia, erau așteptați săptămîna trecută circa 300.000 de oameni! Nu știu și nu vreau să mă gîndesc măcar la ce riscuri se expun toți cei de acolo, însă într-o țară normală nu cred că s-ar fi permis organizarea unui asemenea pelerinaj, precum cel deja tradițional de la Cluj. Ei, sigur că nu-i vorba de presiunile făcute de traficanții de toate alea, și nici de sevrajul în care e clar că nu ar fi intrat nici unul din cei 300.000 dacă rămîneau acasă.

Exit mobile version