John Fogerty depășește miliardul!

Știrea este de domeniul neverosimilului: arhicunoscuta piesă a grupului Creedence Clearwater Revival intitulată „Have You Ever Seen the Rain” a depășit săptămîna trecută borna de 1.000.000.000 de accesări online. Un miliard, oameni buni! Pentru cei ce nu știu prea multe despre ce a însemnat cvartetul CCR: în cei cîțiva ani cît a existat, 1968 – 1972, a avut 14 single-uri consecutive în Top Ten și cinci albume consecutive tot în Top Ten, ceea ce este un record fantastic. Au cîntat la Woodstock în 1969, unde au fost formidabili. Și dintr-o dată, în culmea succesului, s-au desființat, nu înainte de a da un ultim concert, în 1972, între piesele din setlist nefigurînd tocmai aceasta, cu un miliard de accesări! S-au hîrîit ani întregi, tot reunindu-se în formule de cîte trei, sub diferite nume, mereu cîte unul dîndu-i pe ceilalți în judecată. Dintre ei, John Fogerty a fost cel mai pornit, dar și cel mai cunoscut, avînd o carieră solo absolut remarcabilă pîna în ziua de azi.

Un alt bătrîn, Peter Gabriel, primul vocalist al grupului Genesis, a scos un nou album, cu un titlu cel puțin straniu: „i/o” și pornește într-un turneu mondial de promovare a acestuia. Debutul turneului are loc (unde în altă parte!?) la Tauron Arena din Cracovia, apoi acesta va străbate toată Europa pînă pe 25 iunie, iar de pe 8 septembrie va începe partea nordamericană care durează pînă pe 15 octombrie. Zic că e binișor pentru un domn de 73 de ani!

Ceva mai bătrînul Gary Glitter (79 de ani pe 8 mai), proaspăt eliberat, în februarie, după 8 ani de închisoare (din 16 la cît fusese condamnat în Anglia pentru pedofilie, după ce mai făcuse alți doi în… Vietnam, tot pentru asta!) va fi subiectul documentarului Netflix în trei episoade tocmai despre apucăturile sale!