Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Sport și muzică Cin` te bate? Toți mă bate!

Cin` te bate? Toți mă bate!

Pentru cei familiarizați doar cu gazonul, nu și cu lectura, titlul de azi provine din marele maestru (nu, nu era șahist!) al umorului, Ion Luca Caragiale. Mi-l propusesem încă de la meciul de marțea trecută, cel decisiv al Naționalei under 21, în care am asistat la o tentativă de omor (eu bănuiesc că și cu premeditare) a cretinului cu fluier, adus în România tocmai de pe lumea ailaltă, adică din afara U.E., din Georgia, unde fotbal se juca prin anii ’80, victima programată numindu-se, ați ghicit!, România.

Paranteză: știți că de obicei, și mai ales cînd e vorba de echipe românești, eu marșez la ideea adînc înfiptă în creierul de român tot de prin anii ’70 – ’80, cînd Cristian Țopescu știa una și bună: că pe român, în indiferent ce sport, dar mai ales în fotbal, gimnastică, box și toate celelalte!, îl fură toți arbitrii lumii, mînă în mînă cu masoneria, cu omuleții verzi, cu regalitatea, cu tot ce mișcă. Adevărul e că românul era… român, adică se bătea singur, atunci ca și acum!

Totuși, au existat și cîteva situații în care pînă și pe români i-a mai furat cîte cineva. Așa cum a încercat și neisprăvitul de georgian la noi acasă, unde s-a făcut că nu vede cele trei sau patru situații în care penalty-ul era vizibil ca soarele în toiul verii, toate petrecute în careul danezilor, la „schimburi culturale” făcînd un număr dublu de iluzionism care l-ar fi dat pe spate pînă și pe David Copperfield: mai întîi a transformat un strănut (sau ce-o fi fost, că de văzut vreun contact între fotbaliști, nici pomeneală!) în fault, iar apoi, dacă tot era pus pe magie fără frontiere, a tras de dunga de var a careului exact cît să încapă în el și faultul care nu fusese fault, adică ce (nu) se petrecuse pe la vreo 17 – 18 metri s-a mutat în careul de 16! Ai noștri, copii cuminți, educați de Adi Mutu (!!!) au tăcut și au jucat de au făcut egalul care îi califica.

Da, dar cu o lună în urmă luaseră bătaie tot așa, dintr-un penalty tot inventat, numai că la Kiev. Încît stai și te întrebi, ca Țopescu pe vremuri, dacă nu are totuși cineva ceva cu noi. Că toți ne bate, e clar. Dar de ce mereu numai pe noi?

Exit mobile version