Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Sport și muzică Ce a fost. Ce va fi?

Ce a fost. Ce va fi?

Încheiem un al doilea an consecutiv în care capul de afiș al concertelor s-a numit COVID-19. Un an în care în mai toate cazurile am așteptat cu interes, emoție și nerăbdare reprogramările anunțate din anul precedent, cînd toată agenda mondială a spectacolelor a fost realmente dată peste cap. Speranțele s-au dovedit nefondate, învingător ieșind tot virusul, ceea ce a avut darul de a răs-răsturna programul deja aiurit și aiuritor. S-au încercat toate variantele cu putință, după valul de concerte online din primul an, cînd s-a ajuns ca patru membri din patru ai unui grup să cînte împreună de pe patru continente diferite, ajungîndu-se în 2021 la concerte cu prezența în săli, în diverse alte locații (plajă, piețe) sau pe stadioane a unui număr de spectatori mergînd de la 30% pînă la 100% din capacitatea locului respectiv.

Cred că singurii care au început și au dus pînă la capăt un turneu ca în vremuri normale au fost din nou The Rolling Stones, care au traversat o bucată zdravănă din Statele Unite din septembrie pînă spre sfîrșitul lui noiembrie, prilej cu care au cîntat prima oară după 59 de ani fără factorul de echilibru al grupului, probabil singurul om normal din toată banda, Charlie Watts, care s-a stins cu cîteva zile înainte de plecarea la drum în „No Filter Tour”.

La noi, n-a fost mai nimic, exceptînd inexplicabila serie de cinci concerte susținute la Brezoi de Beth Hart, pe care, Doamne ajută!, sper să o văd în sfîrșit și eu, anul viitor, tot la Brezoi, la Festivalul de Blues, care va dura șase zile, între 19 și 24 iulie. Vor mai fi acolo Eric Gales, fenomenalul chitarist pe care l-ați putut vedea la Suceava în 2019, Samantha Fish, Joe Russi și mulți alții, vreo 30 la număr. Dacă ne lasă molima! Sperăm să ne lase și la Suceava, mai ales că la noi a avut totuși loc Festivalul de Blues ediția 2021, iar Bobby Stroe mi-a șoptit ceva despre ce va fi. Păcat că încă nu pot spune nimic despre Bucovina Rock Castle, dar sper că va renaște. Cei în măsură să-l resusciteze cred că vor ajunge la înțelegere.

Exit mobile version