Spaţii verzi pe pereţi

·       Preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a spus tuturor consilierilor judeţeni, indiferent de partid, că trebuie să fie mîndri cu toţii fiindcă nu au fost întîrzieri la plata salariilor în administraţia judeţeană. Acum am înţeles care-i principala menire a Consiliului Judeţean: să le plătească salariile angajaţilor săi.

·       Coaliţia PNL-PMP a aprobat Registrul spaţiilor verzi pentru municipiul Suceava, consilierii PSD şi ALDE neparticipînd la vot fiindcă ei nu visează spaţii verzi pe pereţi ca alţii.

·       Senatorul PNL de Gura Humorului, Daniel Cadariu, a anunţat că PSD a pus cruce proiectului privind aducerea gazului metan în Vatra Dornei, la şase ani după ce promisese că va rezolva această problemă. Domnule Cadariu nu vă opriţi aici: vedeţi dacă nu cumva PSD-ul a achiziţionat crucea de la o firmă de casă prin încredinţare directă în loc să facă licitaţie pe SEAP.

·       În replică la acuza lui Daniel Cadariu, PSD susţine că vinovaţi de întîrzierea proiectului sînt foştii democrat-liberali şi actualii liberali, mai exact „şeful lui de partid şi Guvernul PDL”. Aşadar crucea le aparţine liberalilor. PSD-ul mai bine nu ar fi răspuns, pentru că acum o să vină PNL-ul şi o să-i ceară banii pe cruce.

·       Primarul PNL al Sucevei, Ion Lungu, spune că drumuri proaste sînt în toată ţara şi că ar trebui „regîndită formula asfaltului”. Iată o problemă numai bună de trimis spre rezolvare la „Gazeta matematică”.

·       Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava nu s-a gîndit prea mult atunci cînd a solicitat reducerea numărului de asistaţi social din Şcheia, pentru a mai diminua din infracţionalitate. Persoanele care vor fi tăiate de la porţie sînt rugate ca atunci cînd vor ieşi în stradă ca să dea în cap la oameni pentru a face rost de bani, să le dea numai oamenilor care au luat decizia să-i lase fără ajutoare.

·       Întrebat de deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, dacă primăriile vor beneficia de 100% din impozitul pe venit, aşa cum a promis premierul Viorica Dăncilă, ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, a spus că valoarea „cotelor alocate din impozitul pe venit va fi rezultatul variantei  optime, reieşit după efectuarea de simulări şi consultarea structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice  locale”. E clar, deci. Va fi varianta optimă pentru Guvern, adică nici gînd de 100%. Poate doar pentru primăriile PSD.     

Fiţi sociabili!