Social-democratului îi stă bine cu drumul  

PNL Suceava aşteaptă să-i arate adjunctului Inspectoratului Şcolar Suceava Cristian Cuciurean acelaşi drum care le-a fost arătat Gabrielei Mihai şi Alexandrei Chirilă

Social-democratului îi stă bine cu drumul  

La cîteva săptămîni după ce PNL i-a pus la vîrful Inspectoratului Şcolar Suceava pe Grigore Bocanci, inspector general, şi pe Ioan Puiu, inspector general adjunct, cei doi au organizat prima întîlnire cu jurnaliştii.

Jurnaliştii sînt acei oameni care solicită informaţii de la autorităţi şi le transmit mai departe cetăţenilor, şi nu le duc la ei acasă ca să facă borş sau tocăniţă.

În conferinţa de presă, domnul Puiu a avut un comportament care l-a pus în umbră pe domnul Bocanci, primul comportîndu-se de parcă el ar fi fost inspectorul general. Profesorul de sport Ioan Puiu s-a dat mare, lăudîndu-se că a făcut şi Dreptul, şi o facultate de educaţie fizică şi sport, că are peste 40 de ani de vechime în învăţămînt, că a contribuit la reforma învăţămîntului primar pe vremea ministeriatului lui Andrei Marga şi că vreo 17 ani a fost inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava. Spunînd toate acestea la foc automat, domnul Puiu a început să pară din ce în ce mai mare, iar domnul Bocanci din ce în ce mai mic.

În ceea ce-l priveşte, Grigore Bocanci a declarat că este profesor cu specializare în învăţămîntul tehnologic şi că a fost directorul şcolii din comuna Rădăşeni. Vădit emoţionat de întîlnirea cu jurnaliştii veniţi să culeagă informaţii pentru a avea ce să le transmită educatorilor, învăţătorilor, profesorilor, elevilor, părinţilor şi bunicilor, Grigore Bocanci a vorbit mai puţin, în timp ce mult mai învăţatul cu inspectoratul, Ioan Puiu, a fost mai dispus să ofere texte. Ca un adevărat activist de partid, domnul Puiu a vorbit despre intenţia noii conduceri a IŞJ de a oferi cît mai mult bine elevilor şi a adus în discuţie lucrul în echipă.

Şi i-a dat Ioan Puiu cu echipa în sus şi în jos, pînă a venit o întrebare de genul: dar celălalt adjunct al inspectoratului, Cristian Cuciurean, unde-i? Răspunsul, mai bine zis răspunsurile, în pagina 3.   

Aşadar, la prima conferinţă de presă a lui Grigore Bocanci şi Ioan Puiu a lipsit cel de-al doilea adjunct al IŞJ, Cristian Cuciurean, pe care guvernarea PNL l-a găsit pe post.

Vă reamintim că PNL l-a pus pe Grigore Bocanci în locul social-democratei Gabriela Mihai, iar pe Ioan Puiu l-a numit în locul social-democratei Alexandra Chirilă. Domnul Cuciurean e în IŞJ de vreo zece ani, dacă nu chiar mai mult, acesta fiind ba inspector general, ba inspector general adjunct, fiind numit ba de PDL, ba de PSD.

Tot vorbind despre minunata echipă de la vîrful IŞJ care lucrează brici, întrebat fiind unde-i o treime din aceasta, domnul Puiu s-a bîlbîit puţin, după care a zis că domnul Cuciurean a fost invitat şi el la conferinţa de presă, dar nu a ajuns fiindcă ar fi bolnav.  Apoi a intervenit domnul Bocanci, care a declarat că domnul Cuciurean este în concediu medical.

Poate că Cristian Cuciurean este într-adevăr bolnav sau poate că doar şi-a făcut rost de concediu din dorinţa de a amîna ziua în care va fi demis din funcţie.

Din atitudinea lui Ioan Puiu, care a fost vioara întîi la conferinţa de presă, zilele domnului Cuciurean sînt numărate, iar acesta va împărtăşi soarta colegelor sale de PSD Mihai şi Chirilă.

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!