Sluga perfectă de tip nou

Rareş Bogdan nu a fost niciodată moderator de emisiuni de televiziune, ci un propagandist obraznic şi slugarnic. Obraznic cu opozanţii stăpînilor săi şi slugarnic cu cei care l-au luat de la Cluj şi l-au proţăpit în studioul unei televiziuni care pe vremuri era respectabilă. După ce grupul de la Cluj l-a luat pe domnul Bogdan din presă şi l-a mutat în politică, acesta a devenit şi mai obraznic, dar şi mai slugarnic, iar experienţa dobîndită în presă îl ajută pe acesta să scrie nişte texte la care propagandiştii fostului regim comunist nici măcar nu puteau visa.

După vizita lui Klaus Iohannis în Statele Unite, prezentată de propagandă ca fiind istorică, europropagandistul PNL a scris: „Americanii ne vor aproape de ei, și nu oricum. Nu în genunchi. Ci avînd căciulile pe frunte, nu în mînă. Puternici. Dornici să le întoarcem zîmbetul. Da, atît este de simplu! Ce folos ar avea dacă partenerii lor de la frontiera unui bloc politic puternic ar avea mentalitatea slugii, adică ar zîmbi de complezență și ar visa, în taină, să le înfigă un cuțit între omoplați? Aceasta este diferența dintre ei și oferta din Est. Rușii ne văd cu căciulile în mînă. Ei sînt convinși că, cu cît e gheata mai îndesată pe grumaz, cu atît mai ușor vor putea să ne țină mereu atîrnați. Ei nu doresc parteneri, ci slugi, așa că cei care ne vor în șpagat între două lumi, cu un umăr aplecat ușor, aproape insesizabil, către Est, pledează pentru nesiguranță, pentru umilință, pentru depresie”.

Acesta este un text de slugă perfectă. Cu siguranţă că dacă România încă s-ar mai fi aflat sub cizma rusească, Rareş Bogdan şi-ar fi pus talentul de slugă în slujba ruşilor cu aceeaşi falsă convingere.

Europropagandistul PNL nu s-a putut abţine şi a scris şi despre „Acel « Make Romania great again » de pe șepcuța făcută cadou de șeful de la Casa Albă e un simbol de forță pe care numai nătărăii sau cei rău-intenționați nu îl pricep”.

Numai un nătărău s-ar bucura că preşedintele ţării sale a primit o şapcă în loc de mărgele. Şi nu orice şapcă, ci cea mai scumpă şapcă din lume, ţinînd cont de angajamentele pe care şi le-a luat Klaus Ioahnnis în faţa lui Donald Trump.

Şi apropo, cel care-i face nătărăi sau rău intenţionaţi pe aceia care-şi pun tot felul de întrebări după vizita preşedintelui României în SUA s-a făcut că nu aude cum Donald Trump a spus în gura mare că Rusia ar trebui reprimită în G 8, chit că n-a părăsit teritoriile ucrainene ocupate cu forţa. Dar sluga perfectă de tip nou are urechi de auzit numai ce vrea să audă, ochi de văzut numai ce vrea să vadă, limbă de lins numai ce vrea să lingă şi gură spurcată numai pentru ce vrea să spurce.    

Fiţi sociabili!