Sinucigașii cum procedează?

Este clasică aserțiunea conform căreia ucigașii se întorc la locul crimei. Sinuciderea fiind tot un fel de omor, se naște fireasca întrebare: sinucigașii se întorc și ei la locul crimei/sinuciderii!?

Pun această întrebare în directă legătură cu panarama de handbal etalată de o gașcă de fătuce de pe la noi, poreclite handbaliste, și conduse pînă la locul faptei de un neisprăvit pe care Suedia-i natală nu putea să-l mai încapă, așa că s-a pripășit p-acilea, unde lumea-i bună și ospitalieră cu orice derbedeu, inclusiv cu nemțălăi care se dau antrenori de fotbal și mu.., pardon, suedezi care își zic antrenori de handbal.

Ceea ce s-a petrecut acolo, în sala de la Kumamoto, este în mod evident o sinucidere colectivă. Mai țineți minte cazurile alea celebre cu secte (Moon, de exemplu) ai căror membri își încheiau socotelile printr-o sinucidere cu zeci ori sute de fraieri? Uite-așa și secta asta (că echipă nu părea nicidecum!) a „handbalistelor”, plecate tocmai din România spre a produce trei spectacole de divertisment în grupă, urmate de trei bisuri de mare deschidere umoristică, presupun că la cererea spectatorilor care se pișau pe ei de rîs. Chestia absolut neverosimilă în toată tărășenia e că artistelor, adică stand up comedistele astea, sinuciderea colectivă le-a priit în așa hal încît le f…, pardon, bate gîndul să se întoarcă fix acolo, la locul sinuciderii! Adică, zic în ele în bisul de după bisuri, vor să cîștige nu știu ce turnee de nu știu ce fel de calificări și, după victoriile alea care sînt ca și adjudecate, se cară înapoi, în Japonia, că doar spectatorii de la Olimpiadă sînt și ei oameni, și deci au dreptul să se pișe și ei pe ei de rîs!

În toată comedia, rămîn niște puncte nerezolvate, primul fiind numele regizorului și cel al scenaristului, actualmente aceștia numindu-se Ryde și Dedu, la Olimpiadă fiind exclus să-i mai vizionăm (mai mult ca sigur că Dedu o să se mai umfle nițel și o să explodeze pînă atunci, iar Ryde presupun că va dispărea ca … el însuși în ceață!). Sugerez să le ia locul Țociu și Palade, eventual Celentano și Firicel. Face cineva pariu că cu ăștia s-ar rîde poate mai puțin, dar sigur s-ar juca și ceva handbal printre momentele vesele?

Fiţi sociabili!