Sîntem cetăţeni europeni şi avem

  • Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a anunţat că în primele şase luni ale acestui an a eliberat 3.439 de carduri de sănătate. Sîntem cetăţeni europeni şi avem carduri.
  • Muzeul Bucovinei a informat că la Tîrgul Meşterilor Populari care a fost găzduit de Muzeul Satului Bucovinean au fost 8.322 de vizitatori. Sîntem cetăţeni europeni şi avem tîrguri.
  • Sala de Artă „Elena Greculesi” din cadrul Bibliotecii „I. G. Sbiera” a găzduit cea de-a III-a ediţie a dezbaterii cu tema „Copiii românilor din diaspora”. Sîntem cetăţeni europeni şi avem dezbateri.  
  • În primul semestru al acestui an, în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava erau înregistraţi 11.601 şomeri. Dintre aceştia, 2.612 beneficiau de indemnizații de șomaj. Sîntem cetăţeni europeni şi avem şomeri.
  • Legea Achiziţiilor Publice nu a fost modificată, aşa că pentru fînul cailor care vor fi aduşi la Suceava, la Festivalul Medieval, s-a făcut licitaţie pe SEAP. Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a spus că mîncarea cailor va costa 4.300 de lei şi că licitaţia a fost cîştigată, ca şi anul trecut, tot de o firmă din Baia Mare. Dacă ne întrebaţi pe noi, normal ar fi fost ca firma din Baia Mare să cîştige licitaţia pentru îmbăierea cailor, iar de furaje ar fi trebuit să se ocupe o societate comercială din Iarba Mare. A, şi să nu uităm: sîntem cetăţeni europeni şi avem licitaţii.
  • Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea a patru judecători şi doi procurori la instanţe şi parchete din judeţul Suceava. Sîntem cetăţeni europeni şi avem stat de drept.
  • Consiliul Judeţean Suceava a organizat o tabără pentru 34 de copii de etnie română din regiunea Cernăuţi. Sîntem cetăţeni europeni şi avem grijă de copiii ucraineni.
  • Ovidiu Lipan Ţăndărică a vizitat Muzeul de Istorie din Suceava, iar cînd a văzut pianul din sala de conferinţe s-a oprit, s-a aşezat în faţa acestuia şi a început să cînte. Sîntem cetăţeni europeni şi avem piane.
Fiţi sociabili!