Şi, totuşi, a fost ministru

Cîte ceva despre căminul cu 810 locuri pe care vrea să-l facă Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava. Are cuvîntul rectorul Valentin Popa: „Pentru cămin, proiectul a avansat și avem deja o idee despre cum va arăta și cîte locuri va avea. Căminul studențesc este în lucru în ceea ce privește studiul de fezabilitate și va fi realizat cu fonduri de la bugetul de stat, de la Compania Națională de Investiții. Noi trebuie să asigurăm utilitățile, mai întîi la grădiniță, apoi la cămin, urmînd apoi să fie dimensionate și pentru celelalte corpuri de clădire. Va fi un efort impresionant din partea noastră, pentru că aducerea utilităților în Campusul 2 nu este deloc simplă și destul de costisitoare”.

În ceea ce priveşte grădiniţa din viitorul Campus 2, cel de la Moara, rectorul a afirmat că lucrările vor începe în acest an şi vor trebui terminate în 12 luni şi a adăugat: „Avem o sarcină în plus, pentru că va trebui să fim pregătiți să începem activitatea în anul școlar 2020-2021, iar asta implică o autorizare, o acreditare a nivelului preșcolar de către USV, de această dată la ARACIP, nu ARACIS. Această sarcină va fi în grija Facultății de Științe ale Educației”.

Tot anul acesta, conform domnului Popa, se doreşte reabilitarea căminului 1 şi demararea lucrărilor de modernizare a Căminului 6, imobilul preluat de la Colegiului Tehnic Alimentar din Suceava. 2019 ar mai trebui să aducă extinderea și reabilitarea corpului J al Facultății de Inginerie Alimentară, modernizarea centralei termice de la Vatra Dornei şi stabilirea unei soluții pentru încălzirea campusului principal cu centrale termice pe gaz.

Valentin Popa parcă n-ar fi fost ministru. Parcă n-ar fi fost ministru al Educaţiei şi n-ar şti cît de greu se mişcă lucrurile din cauza legislaţiei stufoase. Ei, dar optimismul lui Valentin Popa are o explicaţie: ieri, cînd a făcut aceste declaraţii, universitatea suceveană a împlinit 29 de ani de la înfiinţare.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!