Şi subprefectul, dar şi prefectul

Umblă vorba prin tîrg că PSD Suceava vrea să o schimbe pe Silvia Boliacu din funcţia de subprefect al judeţului. Nu pentru că ar avea ceva cu doamna Boliacu, ci pentru că ar avea ceva cu ALDE-le trădător, partidul care a pus-o pe această doamnă în funcţie.

Pe cine va numi în loc PSD-ul, nu se ştie încă. Oricum, îi va fi greu PSD-ului să găsească pe cineva care să se sacrifice. Pentru că despre sacrificiu este vorba în condiţiile în care, cel mai probabil, în cîteva săptămîni, guvernarea PSD va fi o amintire. Dacă nu se întîmplă o minune, Guvernul PSD va pica. Dacă preşedintele Klaus Iohannis şi PNL nu vor dori să intre la guvernare de teamă să nu se compromită înainte de prezidenţiale, atunci Guvernul PSD va mai rămîne în picioare pentru o vreme.

Deci, la cum se prezintă situaţia după trădarea ALDE, social-democraţii trebuie să găsească pe cineva dispus să stea doar cîteva zile în funcţia de subprefect. Acel cineva care va accepta rolul de înlocuitor pentru cîteva zile trebuie să fie ahtiat după funcţii şi dornic să-şi împăuneze CV-ul cu o poziţie importantă în ierarhia conducerii judeţului. PSD-ul ar putea avea acum soarta FCSB-ului. PSD-ul, din partid aflat în fruntea clasamentului va ajunge la coada clasamentului, fix ca FCSB-ul. Dacă la echipa de fotbal gropar este patronul Gigi Becali, groparii PSD-ului sînt fostul patron, Liviu Dragnea, şi actuala patroană, Viorica Dăncilă. Din cauza domnului Becali, antrenorii fug ca dracul de tămîie atunci cînd li se propune să preia echipa. Din cauza domnului Dragnea şi a doamnei Dăncilă, PSD-ul a început să devină neatractiv şi se va face şi mai neatractiv. Aşadar, poate că PSD-ului sucevean îi va fi greu să găsească o persoană dispusă să joace rolul de subprefect.

Aşa cum spuneam, dacă nu se întîmplă o minune, PSD va pierde guvernarea. În aceste condiţii, ce rost mai are ca PSD-ul să umble să schimbe subprefectul? Cînd va fi să fie, subprefectul numit de ALDE, Silvia Boliacu, va pleca. Dar nu singur, ci de mînă cu prefectul numit de PSD, Mirela Adomnicăi.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM şi radiotop.ro.

Fiţi sociabili!