Şi cine-i născut în PNL, hai sus, hai sus, hai sus!

Primarul independent al oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, este un obişnuit al întîlnirilor PNL cu circuit închis. Ultima oară, independentul vopsit cu galben a participat alături de liberali la o farfurie de ceva şi la un pahar de altceva, la un restaurant situat la intrarea în Humor  

Şi cine-i născut în PNL, hai sus, hai sus, hai sus!

A început anul, au început vînzolelile. Fiind un început de an electoral, au început vînzolelile politicienilor marilor partide, care se vor încălzi cu alegerile europarlamentare pentru marele meci de la finalul anului: alegerea preşedintelui României. După o pauză destul de lungă, PNL Suceava s-a trezit la viaţă. Ordinul de trezire a fost dat de preşedintele Organizaţiei Judeţene, şeful administraţiei judeţene Gheorghe Flutur.

Apropo de domnul Flutur, acesta va face parte din echipa de campanie la nivel naţional pentru europarlamentare, ca urmare a unei solicitări venite din partea conducerii partidului. Gheorghe Flutur a fost la mijlocul săptămînii trecute la Bucureşti, unde s-a întîlnit cu Ludovic Orban şi cu Klaus Iohannis, întîlnire la care s-a pus la cale strategia de campanie pentru alegerile pentru Parlamentul European care sînt programate în luna mai.

După ce a dat trezirea, Gheorghe Flutur a sunat adunarea. Adunarea a avut loc la un restaurant situat la intrarea în Gura Humorului, pe partea dreaptă cum vii dinspre Suceava, loc unde liberalii suceveni se mai întîlnesc din cînd în cînd. Mai rar în ultima vreme, ce-i drept. Nu a fost vorba despre o şedinţă propriu-zisă, ci mai mult despre o întîlnire informală. Un fel de revelion al liberalilor, aşa cum la cîteva zile după trecerea dintre ani se organizează revelionul ospătarilor şi revelionul pensionarilor.

Întîlnirea convocată de Gheorghe Flutur la o farfurie de ceva şi un pahar de altceva a avut loc vineri, 11 ianuarie 2019. La întîlnirea de socializare la care nu a fost invitată presa a fost şi un civil, adică un nemembru PNL, după cum scriem în pagina 3.

Pe 11 ianuarie 2019, la revelionul liberalilor organizat de Gheorghe Flutur au participat peste 100 de persoane din tot judeţul, primari şi alţi aleşi locali. Adică, toţi cei care vor trebui să fie în linia I a campaniei pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai şi a celei pentru prezidenţiale de la finalul anului în curs. La revelionul liberalilor a fost prezent şi Marius Ursaciuc, primarul oraşului Gura Humorului, cel care se dă fată mare. Pardon, care se dă independent, adică un om care stă departe de jocurile politice şi este preocupat exclusiv de problemele humorenilor şi ale urbei pe care o conduce.

În public, domnul Ursaciuc joacă perfect rolul independentului. De pildă, pe 5 ianuarie 2019, la inaugurarea primului tronson al pîrtiei de schi de la Cîmpulung Moldovenesc, primarul care în 2016 a demisionat din PNL pentru a candida pentru un nou mandat ca independent, nu s-a apropiat de parlamentarii PNL şi de Gheorghe Flutur, ca să nu-i iasă vorbe.

În schimb, în spaţii închise şi la care nu este invitată presa, aşa cum s-a întîmplat pe 11 ianuarie la restaurantul de la intrarea în Humor, domnul Ursaciuc a fost prezent. După cum ne-a declarat un primar liberal, Marius Ursaciuc este un obişnuit al întîlnirilor PNL cu circuit închis.

Un bărbat politic adevărat şi-ar asuma rolul de independent vopsit cu galben şi s-ar afişa alături de liberali la toate evenimentele, ca să-l ştie toată lumea. Numai că Marius Ursaciuc nu poate fi bărbat politic, pentru că nu are carnet de membru de partid, nu-i aşa?

Sorin AVRAM 

Fiţi sociabili!