Se duse și megashow-ul casnic

Vă anunțam la sfîrșitul articolului din precedentul număr al Jupânului că pe 18 aprilie (adică în Sîmbăta Mare de la noi, la ei fiind cîteva zile bune după Paște) urma să aibă loc un megaconcert de amploare planetară, responsabilitatea organizării acestuia fiind asumată de Lady Gaga, scopul declarat fiind colectarea de fonduri pentru continuarea luptei împotriva COVID-19.

Spre deosebire de toate acțiunile umanitare anterioare, de la celebrul Live Aid din 13 – 14 iulie 1985, pînă la concertele în beneficiul Australiei de la începutul acestui an, ceea ce l-a făcut pe cel despre care vorbim absolut unic este absența totală a spectatorilor. Pare chiar ceva de domeniul Spitalului 9 să faci spectacol… fără spectatori. Să cînți, adică, de la tine din sufragerie, ba și armonizîndu-te, în cazul grupurilor, cu alți trei, patru sau mai mulți membri, care și ei se află fiecare în casa proprie, avînd, probabil, milioane multe de spectatori… fără să-l poți vedea pe vreunul. Atunci e clar că nici nu-l putem numi spectacol. În fine, prezentatorul unui post celebru de televiziune s-a hazardat în a preconiza un eșec de dimensiuni planetare pentru Lady Gaga, dar a avut bunul simț de a-și cere scuze pe toate căile posibile în momentul cînd, la finalul spectacolului care a durat vreo opt ore, se colectaseră 127,9 milioane de dolari care au fost deja virați în conturile fundației Global Citizen, pentru „continuarea luptei împotriva COVID-19 și susținerea celor care se află în linia întîi a acestei bătălii”! Iar pentru a continua încă și mai și această bătălie, s-a scos deja pe piață setul de discuri ale  evenimentului, cuprinzînd sub  titlul de „One World. Together at Home. The Album”, o selecție de… 79 de piese!

Printre aparițiile cele mai apreciate s-au numărat, desigur, cele ale lui Sir Paul McCartney, care a cîntat o variantă… slow rock/ blues a lui „Lady Madonna” și Rolling Stones, prezenți, desigur, cu „You Can’t Always Get What You Want”.

Fiţi sociabili!