Şcoală şi declaraţii politice

Primarul PNL al Sucevei, Ion Lungu, a participat la deschiderea noului an de învăţămînt la 16 şcoli şi grădiniţe, iar viceprimarul PNL, Lucian Harşovschi, şi viceprimarul PMP, Marian Andronache, la mult mai puţine. Cei trei trebuiau să meargă pe la şcoli cu mesajele după ei, fiindcă municipalitatea finanţează unităţile de învăţămînt. Şi primarul PSD de la Fălticeni, Cătălin Coman, a fost la evenimentele organizate de mai multe unităţi şcolare, şi primarul PSD de la Rădăuţi, Nistor Tătar, şi toţi primarii, viceprimarii şi unii consilieri locali. Şi subprefectul Silvia Boliacu trebuia să participe la festivităţi şi a participat la cele de la Dorna Arini, în calitatea sa de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Şi preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a vorbit la deschiderea anului de învăţămînt de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, pentru că acest centru se află în subordinea administraţiei judeţene. La deschiderea anului şcolar de la Fălticeni a participat şi deputatul PSD Alexandru Rădulescu, care nu ştiu dacă a luat cuvîntul. Şi chiar dacă-l lua nu era nici o problemă, pentru că domnul Rădulescu este profesor la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni. Senatorul PSD Virginel Iordache a vorbit la deschiderea anului de învăţămînt la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava. Domnul Iordache este profesor şi a fost directorul colegiului înainte amintit.

Deci, toţi cei pe care i-am pomenit au treabă cu sistemul preuniversitar într-un fel sau altul şi, deci, au fost cu treabă. Însă, ce treabă are deputata PSD de Suceava, Maricela Cobuz, care a transmis un comunicat de presă în care, printre altele, îşi exprimă „încrederea în dăruirea și competența profesorilor”? Medicul Maricela Cobuz a transmis mesaje în calitate de deputat, însă nu un deputat care face parte din Comisia de Învăţămînt a Camerei Deputaţilor. Aşadar, doamna Cobuz nu a ratat un nou prilej de a se băga în seamă, de astă dată cu un mesaj care e greu de spus dacă are vreo valoare şi dacă măcar unul dintre profesorii care l-au citit a fost emoţionat şi i-a mulţumit în gînd doamnei.

Se apropie deschiderea anului universitar şi mai mult ca sigur că deputata va avea grijă să-şi exprime încrederea şi-n dăruirea şi competenţa universitarilor. Dar măcar în acest caz are dreptul să o facă, fiindcă dumneaei are ore la Universitatea „Ştefan cel Mare”. 

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava (104 FM şi radiotop.ro)

Fiţi sociabili!