Scandalagiul leneş care iubeşte luxul

Totul e pînă la bani. Cînd l-ai atins la bani pe domnul preşedinte, acesta sare de fund în sus cîţiva metri, iar cînd revine pe fotoliul din piele de la Palatul Cotroceni pune mîna pe telefon, îşi sună purtătorul de cuvînt şi-l pune să înfiereze Guvernul. Dumnealui nu a făcut-o personal fiindcă i s-ar fi citit lăcomia pe faţă, iar acest lucru i-ar fi putut dăuna procentelor electorale pe care le are şi pe care vrea să le sporească, şi în nici un caz să le scadă în perspectiva alegerilor prezidenţiale de anul viitor.

Îşi mai aduce cineva aminte că sibianul care a obţinut ilegal o casă de pe urma căreia a cîştigat peste milionul de lei pe care nu catadicseşte să-l verse în contul bugetului de stat a făcut nazuri atunci cînd i s-a repartizat locuinţa de preşedinte de ţară? Îşi mai aduce aminte cineva că sibianul nu a vrut să se mute pînă cînd Statul Român nu a băgat sute de mii de euro în renovarea imobilului? A făcut cineva calculul să vadă cît costă România preşedintele aceste ţări? Cît costă meniurile de protocol, cît fac adunate coloanele oficiale cu care acesta se deplasează frecvent la soţia sa, cît costă deplasările de relaxare din străinătate în care acesta, în calitatea sa de preşedinte, este însoţit de gărzi de corp? Îşi aduce aminte cineva ca domnul preşedinte să fi certat Guvernul partidului de penali fiindcă i-a mărit salariul?

Nu, fiindcă pentru domnul preşedinte totul este pînă la bani, acesta fiind un mare lacom. Acest lucru a fost demonstrat cu vîrf şi îndesat atunci cînd s-a apucat să achiziţioneze case din Sibiu de parcă ar fi fost Setilă şi Flămînzilă la un loc. Că este lacom s-a dovedit şi atunci cînd, simţind că este pe val, s-a apucat să scrie cărţi  (nişte adunături de compuneri pentru care un elev de-a III-a nu ar fi trecut clasa), devenind cel mai vîndut scriitor român în viaţă şi făcînd o grămadă de bani.

Problema cea mare nu e că preşedintele României toacă o grămadă de bani din bugetul public, pentru că, vorba aia, e preşedinte. Problema cea mare este aceea că preşedintele nu face nimic pentru ei. Ba mint: face scandal. Or, să bagi atîţia bani în fundul unui scandalagiu este revoltător. Foarte grav este faptul că scandalagiul, care iubeşte luxul şi care este de o lene cumplită, mai vrea o tură. Şi, din nefericire, s-ar putea să-i iasă.    

Fiţi sociabili!