Sătui de bătăi şi de biruri

·       La evenimentul de sfinţire a statuii reparate a lui Bogdan Vodă din centrul Rădăuţilor, stareţul Mănăstirii Bogdana, arhimandritul Iustin Dragomir, a spus că e bine că a fost refăcută statuia, dar ar fi bine „dacă am reface şi istoria”. Lăsaţi, părinte, că de bătăi şi de plătit biruri sîntem sătui. Şi la urma-urmei, ocupaţia asta ce are?

·       Aflat la Constanţa, primarul Sucevei, Ion Lungu, a discutat cu doi oficiali de la Bucureşti despre intenţia municipalităţii de a consolida malurile rîului Suceava şi de a amenaja o zonă de agrement. Cu inundaţiile care au fost, mai degrabă ar merge mai întîi o zonă de siguranţă. Şi mai repede, pînă nu dispare oraşul şi nu va mai avea cine veni la viitoarea zonă de agrement. 

·       Prefectul Mirela Adomnicăi i-a oferit un drapel şi o diplomă Mariei Pietroi, din Fîntînele, cu ocazia împlinirii frumoasei vîrste de 100 de ani. Doamna Adomnicăi a mers acasă la doamna Pietroi însoţită de șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” la acea dată, Ion Burlui, șeful Inspectoratului de Jandarmi, locotenent-colonelul Mihai Marian Lungu, și șeful Inspectoratului Județean de Poliție, comisarul șef Adrian Buga. Dacă ar fi ştiut că pentru un steag şi o diplomă e nevoie de atîţia ofiţeri, Maria Pietroi s-ar fi urcat în autobuz şi ar fi mers la Suceava să-şi ia singură darurile.

·       În satul Băneşti din comuna Fîntînele a fost dat în folosinţă un cămin cultural care a costat 1,1 milioane de lei, bani proveniţi din bugetul localităţii, după cum a spus primarul Vasile Hâj. Căminul are şi o bucătărie, semn că tinerii din Fîntînele, atîţia cîţi au mai rămas, au unde să-şi organizeze nunţile. Primarul a mai declarat că într-o lună urmează să fie dată în folosinţă o grădiniţă nouă la Fîntînele şi o grădiniţă reabilitată la Stamate. Nici una nu are bucătărie, ceea ce înseamnă că bucătăria căminului cultural va fi folosită şi pentru prepararea bucatelor pentru banchetul de absolvire a grădiniţei.

·       Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, nu este de acord cu prevederile din Codul Administrativ care permit folosirea limbii maghiare în administraţie, acolo unde populaţia de etnie maghiară are o pondere de peste 20%. În opinia domnului Băişanu, această prevedere este neconstituţională pentru că introduce o a doua limbă oficială. Bine, însă, că domnul deputat nu a luat atitudine atunci cînd premierul Viorica Dăncilă a introdus, pe şest, teleormăneana de baltă. Sau de Belina, dacă vreţi. 

 

Fiţi sociabili!