Satisfăcuţi de răul altora

Primarul comunei Adîncata, Viorel Cucu, este extrem de nemulţumit fiindcă autorităţile iau în calcul prelungirea carantinării localităţii pe care o conduce. Este nemulţumit din cauză că în comună nu se înregistrează nici un caz de COVID.

Domnul Cucu are o explicaţie referitoare la faptul că s-a ajuns la situaţia carantinării şi la faptul că se doreşte prelungirea acestei stări: „Se spune că din Moldova, Suceava a făcut un pic moţ peste celelalte judeţe şi, probabil, ăla de la Vaslui sau nu ştiu cine din Iaşi a spus « hai, domnule, să-i punem un pic… », să le cadă Bucovina din cap, pentru că noi aveam cu Bucovina noastră şi cu judeţul nu ştiu care şi cu spitalul, care, într-adevăr, cu condiţii foarte bune, şi s-au gîndit ei: « hai să-i distrugem pe ăştia »”.

Cred că aţi înţeles că primarul a spus că unii au ciudă pe Suceava, pe Bucovina, şi că vor să ne dea una peste cap şi peste nas. A mai afirmat primarul de la Adîncata că Suceava stă cam rău şi pentru că s-au făcut mai multe testări decît în alte părţi, cum ar fi Vasluiul: „S-a şi testat foarte mult şi din cauza asta. Că dacă o luăm şi mergem acuma şi testăm la Vaslui, îl ducem pe domnul ministru să testeze la Vaslui, spun eu că ne depăşeşte”.

Viorel Cucu nu a ales întîmplător Vasluiul, pentru că Nelu Tătaru a plecat la Ministerul Sănătăţii de la spitalul din Huşi, judeţul Vaslui. Înclin să-i dau dreptate domnului Cucu în ceea ce priveşte testarea, că dacă s-ar testa şi la Vaslui cît se testează la Suceava atunci s-ar putea să nu mai fim noi fruntaşi pe ramura COVID. Că doar nu a demonstrat nici un studiu ştiinţific că streşinica, adică vinul care curge la Vaslui din abundenţă, te face imun la COVID.

Însă, referitor la faptul că ne ţin unii şi alţii în carantină din invidie, nu cred că este chiar aşa. A, că unii se bucură că Suceava a ajuns unde a ajuns din cauza epidemiei este altceva. Sînt convins că mulţi au o mare satisfacţie cînd văd Suceava îngenuncheată, că prea s-a dat ea mare cu peisajele, cu mănăstirile, cu spitalul şi cu afinata ei cu tot, că prea s-a crezut buricul pămîntului.   

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!