Săptămîna altfel

România de la Suceava şi România de la Ţîmpoceni. Nicu Amurăriţei a fost la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, ambele din Suceava, iar Oana Şlemco a ajuns în satul Ţîmpoceni din comuna Păltinoasa. Cele două alegeri ne-au oferit posibilitatea de a vă arăta imaginea a două Românii. Doar două din cele cîteva zeci de Românii care există în România anului 2019.

Suceava melomană, nu mielomană. Tot pe 9 septembrie, a fost cea de-a VIII-a ediţie a „Simfoniilor de toamnă”. Cei aproape 8.000 de spectatori prezenţi la spectacolul oferit de Filarmonica, Baletul şi Corul de la Chişinău au demonstrat că Suceava ştie să fie şi elegantă. (Fotografiile sînt de pe pagina de Facebook a Clubului Rotary Suceava, organizatorul evenimentului).

Tîrgul „Produs în Bucovina”. Propunerile tîrgului aflat la cea de-a XI-a ediţie, care a fost mutat din parcarea Iulius Mall în centrul Sucevei anul acesta sînt obiectele de artizanat, dulceţurile, zacuștele, musturile, ţuicile şi preparatele din brînză şi din carne. „Propus din Bucovina”. 

Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, 65 de ani. Unul dintre cele mai puternice branduri ale judeţului nostru a oferit o serie de spectacole în faţa Palatului Administrativ. Ciprian Porumbescu B(r)and.

Fiţi sociabili!