Să vină concurența!

Începînd cu data de 22 august, compania TAROM va relua operarea zilnică a zborurilor de noapte București-Suceava și retur. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, care este șeful instituției în subordinea căreia se află Aeroportul ”Ștefan cel Mare”. Conform domnului Flutur, aeronavele de la București vor ateriza la ora 22.55 pe aeroportul din Salcea și vor decola la ora 05.20 către Capitală. El a mai spus că din 1 septembrie vor fi suplimentate cursele spre București, cu zboruri lunea, marțea, miercurea, joia, vinerea și duminica. Aeronavele vor sosi la 19.20 pe Aeroportul Suceava și vor decola la ora 19.45 către Capitală.

Așadar, avem vești bune. Bune, pentru că după o perioadă în care aeroportul sucevean a fost ocolit de companiile aeriene din motive bine știute, iată că acum acestea revin și o fac cu tot mai multe curse.

Problema este că pe relația București operează numai TAROM-ul, compania aeriană de stat în stat. Neavînd concurență, această companie practică niște prețuri de-a dreptul nesimțite. Doar cu noroc, cu mult noroc poți obține un bilet dus-întors de vreo 180 de euro, dar asta numai dacă faci rezervarea din timp. La Oradea, de exemplu, TAROM-ul are concurență. Și încă ce concurență, din moment ce biletele Blue Air pentru București pleacă de la un preț de 23 de euro și urcă el ce urcă, dar nu pînă la nivelul prețurilor nesimțite practicate de compania de stat. Nu am verificat, dar bănuiesc că avînd concurență, TAROM-ul nu-și permite să facă la Oradea ce face la Suceava, pentru că nu ar mai avea clienți.

Deci, e bine că TAROM-ul a revenit la Suceava, dar foarte bine ar fi dacă la Suceava și-ar face apariția și concurența pentru cursele de București.  

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava

Fiţi sociabili!