Să vină autobuzele!

După ce anul trecut a venit acasă cu un premiu pentru domeniul Educaţie, primarul PNL al Sucevei, Ion Lungu, s-a întors anul acesta cu un premiu de excelenţă la categoria „Iluminat public”. Premiile sînt acordate de Asociaţia Municipiilor din România, iar domnul Lungu spune că premiile astea nu se dau pe pile, ci ca urmare a unei decizii corecte luate de Consiliul Rectorilor din România.

Ion Lungu a ţinut să sublinieze acest lucru, fiindcă, şi-acum îl citez: „Am văzut fel de fel de reacţii. Nu vreau să le comentez”. Au fost unele luări în balon formulate de cetăţeni pe reţelele de socializare, dar există şi un comunicat de presă al preşedintelui Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, care a declarat că ar fi preferat ca Suceava să fie un oraş excelent condus de un primar modest, decît un oraş modest condus de un colecţionar de diplome.

La astfel de comentarii se referea probabil primarul Lungu, care după prezentarea trofeului de excelenţă primit pentru modernizarea şi eficientizarea iluminatului public a spus că speră ca la anul să vină acasă şi cu un trofeu pentru transportul public. Ion Lungu a declarat că are speranţa că va reuşi să implementeze proiectul care prevede dotarea TPL cu 40 de autobuze electrice achiziţionate cu fonduri europene.

Eu sper ca Suceava să nu primească trofeul pentru transportul public. Eu sper ca Suceava să fie furată de către Consiliul Rectorilor. Dar în acelaşi timp sper că Suceava îşi va înnoi parcul auto, iar şoferii şi călătorii vor scăpa de mersul cu autobuze care au parcurs milionul de kilometri. Decît un oraş premiat pentru că a reuşit să achiziţioneze biciclete electrice pentru poliţiştii locali şi cinci autobuze electrice mici din economii făcute la alte proiecte, mai bine 40 de autobuze electrice mari, care să circule într-un oraş nepremiat.

Pentru că sucevenii se deplasează prin oraş cu autobuzele, nu cu diplomele.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!