S-a trezit Klaus Iohannis. Dar numai un pic

S-a trezit Klaus Iohannis. Dar numai un pic 
S-a trezit şi preşedintele României, Klaus Iohannis. Însă, nu s-a trezit prea tare, ci cît să posteze ceva pe pagina oficială a Preşedinţiei. Nefiind o postare pe pagina sa de Facebook, domnul Iohannis nu a pus o fotografie în care domnia sa apare alături de un cioban în vîrf de munte şi nici cu dumnealui stînd în tribună şi urmărindu-şi soţia cum joacă tenis, ci un comentariu referitor la anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la modificările care ar urma să fie aduse legilor Justiţiei. 
Klaus Iohannis susţine că dacă „acest amalgam de măsuri va fi asumat de Guvern şi aprobat de Parlament, eforturile României de mai bine de 10 ani vor fi anulate şi justiţia se va întoarce în timp, într-o epocă în care era subordonată politicului”.
Tare mai seamănă Klaus Iohannis cu Traian Băsescu. Numai domnul Băsescu vorbea despre clasa politică, pe care o înfiera cu mînie prezidenţială, de parcă dumnealui ar fi fost şeful unei organizaţii neguvernamentale care se ocupa de acte caritabile, şi nu ditamai omul politic. Prin puterea funcţiei deţinute, mai om politic decît mulţi oameni politici la un loc. Ditamai omul politic care este Klaus Iohannis a vorbit despre ce ştie el mai bine şi-i place lui cel mai mult: statul de drept. Statul acela de drept care l-a scăpat pe dumnealui de dosarul de incompatibilitate şi nici nu i-a creat probleme după ce s-a dovedit în instanţă că una dintre multele sale case a obţinut-o printr-o inginerie imobiliară. Omul politic aflat în fruntea României a spus că propunerile ministrului Justiţiei reprezintă un „atac asupra statului de drept, asupra independenţei şi funcţionării corecte a sistemului de justiţie” şi „vor duce la sperierea magistraţilor şi reducerea independenţei lor”.
Săracul stat de drept, cum nu va mai putea el funcţiona dacă frîiele Justiţiei nu vor mai fi în mîinile preşedintelui României, şi săracii magistraţi, cum vor tremura ei de teamă ca nişte căprioare la vederea puştii cruzilor vînători. Dar despre statul de drepţi în care poliţiştii şi militarii ies de tineri la pensie cu nişte pensii babane nu a avut nimic de spus domnul preşedinte. Preşedinte care a dormit şi cînd PSD a început să zăpăcească sistemul de pensii şi cel de salarizare, băgîndu-i în sperieţi pe românii care înţeleg că ţara merge într-o direcţie greşită, aia care se termină într-o prăpastie.
Aceste fiind spuse, întoarceţi-vă la somn, domnul preşedinte, că şi-aşa aţi stat treaz prea mult. Puteţi dormi liniştit, că vă trezeşte Strada atunci cînd se va da bătălia finală, iar dumneavoastră va trebui să ieşiţi să apăraţi statul de drept cu pieptul de aramă. 
Fiţi sociabili!