S-a schimbat matematica, Piți?

Nu trebuie să ai cine ce studii de specialitate (sociologice, psihologice ori doar logice – adică de logică, desigur) pentru a-ți da seama de la prima vedere că domnul Piți, lasă-ne!, nu posedă o inteligență compatibilă cu acordarea vreunui premiu Nobel într-o bună zi pentru vreo realizare de-a domniei sale în oricare domeniu.

Aserțiunea de mai sus are, la nevoie (adică în caz de proces), și un suport convingător, dovada fiind arhivată la Televiziunea Română de zeci de ani, din ziua în care un portar turc i-a tras domnului Piți, lasă-ne!, într-un meci oficial dintr-o competiție internațională, o minge în ceafă. De acolo, adică de pe la vreo 20 de metri de linia porții, unde se afla poziționată ceafa domnului Piți, lasă-ne!, mingea a sărit fix în poartă. Gol perfect valabil, rămas însă… neacordat!, arbitrul avînd probabil și el un I.Q. comparabil cu al lui Piți, lasă-ne!, undeva între 14 și 17. Lovitura de atunci a lăsat însă urme, dovadă fiind întreaga activitate ca antrenor a domnului Piți, lasă-ne!, cu precădere cea de la echipa reprezentativă, al cărei selecționer domnia sa a fost o perioadă prea lungă. Acolo, după nenumărate meciuri de toată panarama și avînd o linie de clasament comparabilă doar cu cele ale Andorrei și Liechtenstein-ului, domnul Piți, lasă-ne!, ne-a ținut repetate lecții de matematică. Astfel, după fiecare nouă înfrîngere, ne-o băga pe aia cu „Atît timp cît mai sînt șanse matematice de calificare, nu plec!”, nesimțirea lui plătită regește de FRF funcționînd și atunci cînd șansele („ma-te-ma-ti-ceee”) de calificare mai erau de 0,0018%! Ei bine, ajuns (naiba știe cum!) antrenor la Craiova, unde a reușit să facă mult mai puține puncte decît ăl’ de dinaintea lui (dat afară de prost!), domnul Piți, lasă-ne!, s-a cărat chiar discret, fără a mai explica ce șanse matematice mai avea la titlu Craiova în clipa despărțirii.

Concluzia e că ori s-a schimbat matematica, ori a îmbătrînit Piți, lasă-ne!, în așa hal, încît nu mai poate calcula și cu numere negative. Fiindcă nouă ne-a ieșit că la finalul mandatului său ultrascurt, Piți a lăsat Craiova cu șanse la titlu de -66%.

Fiţi sociabili!