S-a bosumflat și Gigi, cam degeaba

Eu am mai făcut remarca asta în numeroase rînduri, iar de cîteva ori am fost chiar certat de niște entuziaști ai frecatului mentei, care încercau să-mi demonstreze că panarama asta pe care ne-o servesc împiedicații conduși de infractori e chiar fotbal. E vorba despre ideea adînc înfiptă în creierii mei, conform căreia ceea ce se practică la noi nu are absolut nici o legătură cu fotbalul, iar această lipsă acută a „obiectului muncii” trebuie suplinită prin ceva la care tot gogomanul să pună botu’ și să creadă astfel că e vorba de fotbal. Și ce e mai simplu decît să găsești tu, televiziune de specialitate sau ziar de profil, cîte un neisprăvit care să mănînce un rahat, ba pe care să-l mai și împroaște împrejur, ca să aibă parte fiecare de cîte o fărîmitură, de cîte un strop?

Ultimul rahat împărțit aproape frățește între pseudo-mahării fotbalului de doi bani este cel legat de semnarea unui contract, oarecum consistent, cu echipa CFR Cluj, de portarul… FCSB! Asta, în timp ce numitul Bălgrădean este titular în poarta echipei sale, care se află în luptă directă pentru titlu taman cu ăia cu care a semnat. La o primă impresie, chestia e jegoasă, iar ăla un trădător. O fi. Numai că, aflat în ultimele 6 luni de contract, nimeni de la clubul lui nu l-a deranjat măcar cu o întrebare despre o eventuală prelungire. Iar omul, aflat la o vîrstă, mă gîndesc că nu-și dorește chiar să rămînă pe drumuri peste juma’ de an. Patronul lui, un cioban ajuns prin Capitală, unde s-a rătăcit de n-a mai găsit ieșirea, s-a inflamat nenorocire. Întrucît știm cu toții că nu-l prea ajută mintea, facem noi un efort aici și-i reamintim neisprăvitului că exact așa procedează el de o viață: cum se apropie un meci cu vreo echipă care se bate la ceva cu a lui, cum se pune pe anunțat că jucătorul Cutare (totdeauna cel mai bun!) de la ăia e în tratative avansate cu el și că e ca și cumpărat! Iar uneori, chiar i-a ieșit chestia.

Așa că ceea ce i s-a întîmplat acum lui Gigi ar trebui să fie doar prima dintr-o serie de vreo cîteva zeci de ghidușii d-astea, că doar lumea n-o fi alcătuită doar din două categorii de oameni: proștii, pe de o parte, și Gigi Becali, de cealaltă.

Fiţi sociabili!